Translate

onsdag den 17. juli 2013

Dansk rødspætte

Pandestegt frisk rødspætte med persillesovs og kartofler- ingen ska sige vi ikke er mangefoldige hehe


Til retten skal der anvendes:

Rødspætte:
Rødspætte Skyl og tør fiskene med køkkenrulle. 
Mel med salt og sort peber efter smag
Æg
Rasp med salt og sort peber efter smag
Smør samt olie til stegning
-
Rødspætten vendes i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.  Derefter steges fisken på en non stick pande med smeltet smør tilsat olie, til den er gylden, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side.

Sovs:
2 spsk. smør
2 spsk. mel
4 dl. kogende mælk
Salt og peber efter smag
2tsk hvidløgspulver
1 bundt persille
 -
Smøret smeltes i en gryde, mel tilsættes og røres godt ud indtil det bliver til en tyk og lind masse. Under grundig omrøring hældes nu den varme mælk i. Rør i blandingen indtil den har en jævn konsistens. 
Lad saucen koge i 5 minutter, hvor der røres ofte. Smag til med salt peber samt hvidløgspulver. Hak persillen og tilsæt den til allersidst, den må ikke koge med.
Saucen er nu klar til at blive øst ud over rødspætterne.

Serveres med citron skiver
 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar