Fisk i krydret sauce
Til denne ret er paneret fisk bedst, da den suger/optager saucen bedre pga paneringen, men en hver hvidfisk kan anvendes.
Varmende, mættende og smagfuld ret.
Fish Curry Masala/ Fisk med gyldent (reduceret) sauce
Retten er egnet til: 4 personer
Til retten skal der anvendes:
Til retten skal der anvendes:
Paneret rødspætte filetter- to pr person
2 løg- fintsnittet og derefter hakket
1 ½ halvanden tomat- finthakket/eller en spsk tomatpuré
5 kvist (presset) hvidløg
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
½ tsk Gurkemeje
2 tsk. Stødt koriander
2 spsk frisk koriander samt citron skiver til pynt
-
I en dyp stegepande opvarmes 1 dl oliven olie. Blusset reduceres til middel og hvidløg presses i. Der skrues ned så det blot udgiver sin duft og ikke tager for meget farve.
Herefter tilsættes det hakkede løg samt tomat. Der tilsættes endvidere salt, chili pulver og gurkemeje.
Tilsæt 2dl vand til panden.
Indholdet sættes på middel blus og koges til det får en sammenblandet brunet konsistens. Dette tager omkring en time.
Når vandet er kogt ud, dannes indholdet til en masse, denne steges gyldent indtil olien seperares. Tilføj gerne lidt vand undervejes hvis det sætter sig til panden.
Der tilsættes stødt koriander og steges indtil man opnår en gyldent masse. Herefter tilsættes 2 dl vand, så massen opløses og kan blive lidt flydende. Reducer blusset til under middel (helt ned) og lad det simres let imens filleterne tilberedes.
Fiskefileterne steges (de skal være optøet) i en seperat pande og kommes på et fad belagt med køkkenrulle. Når alle filet'erne er færdig stegte, tilsættes de stegepanden med saucen. Drys lidt ekstra stødt koriander samt salt over. Ca 1 tsk af hver, samt fintsnittet grøn chili- undlad kernerne for formindsket styrke, men så smagen bibeholdes.
Der skrues op for varmen, så saucen mindskes og fileterne samtidig optager noget af den flydende sauce. Så den gyldne sauce er rundt om fiskefileterne. Med andre ord- Den flydende masala (sauce) skal reduceres mens fiske stykkerne er i, så det ender med en fast, gyldent masala (sauce) rundt om fiskefileterne. Derfor skrues der op (hold øje mens den reducere) det tager ikke lang tid..
Der pyntes til sidst med frisk koriander, citron skiver og evt. lidt friskhakket grøn chili.
Serveres med roti/naan/fladbrød eller hvide ris samt salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar