Translate

onsdag den 17. juli 2013

Spicy Crabecakes/fiskefrikadeller

Krydret frikadeller med kød fra havet .



Hjemmelavet krabbekager serveret med mango salsa samt lidt rugbrød til. Kunne også blot anvendes som tilbehør til feks en risret sammen med raita eller chutney til eller som fingermad. 




Fish cakes/ Fiskefrikadeller
Med disse ingredienser forvandles de traditionelle fiskefrikadeller til en krydret smagsoplevelse for alle sanserne.
Velegnet som tilbehør til et hovedmåltid eller som pålæg. Andre fisk kan anvendes, så længe det er en fast hvid fisk eller tun/krabbekød.
Til frikadellerne skal der anvendes:
500g faste fiske filetter- f.eks. torsk
3 spsk frisk hakket koriander
1 dl frisk hakket frisk mynte
2 hakket chilier- undlad frøerne hvis frikadellerne ønskes mildere
2 kviste presset hvidløg
Saften af en ½ citron
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 spsk kikærtemel (behsan)/kan erstattes med mel. Indholdet vurderes løbende, da det kan være der skal tilføjes mere. Da dette tilføjer frikadellerne fasthed.
1 dl olivenolie
- Alle ingredienserne, på nær olien, blendes og sættes på køl indtil de skal laves.
Herefter formes de til bolde, på størrelse med en golfkule, derefter trykkes de let, så de stadig er lidt tykke men ikke for tynde. De steges i en slip let pande med opvarmet olivenolie, Der skrues ned til jævn varme og steges indtil gyldne ppå begge sider.
Velbekommen med ris til. Passer godt som tilbehør. Med ris til, som f.eks. pilaw.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar