Krydret
frikadeller med kød fra havet .
Hjemmelavet
krabbekager serveret med mango salsa samt lidt rugbrød til. Kunne
også blot anvendes som tilbehør til feks en risret sammen med raita
eller chutney til eller som fingermad.
Fish cakes/
Fiskefrikadeller
Med disse ingredienser
forvandles de traditionelle fiskefrikadeller til en krydret
smagsoplevelse for alle sanserne.
Velegnet som tilbehør
til et hovedmåltid eller som pålæg. Andre fisk kan anvendes, så
længe det er en fast hvid fisk eller tun/krabbekød.
Til frikadellerne
skal der anvendes:
500g faste fiske
filetter- f.eks. torsk
3 spsk frisk hakket
koriander
1 dl frisk hakket frisk
mynte
2 hakket chilier-
undlad frøerne hvis frikadellerne ønskes mildere
2 kviste presset
hvidløg
Saften af en ½ citron
Salt
og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til
under vejes
2
tsk. stødt spidskommen
2
tsk. stødt koriander
2
spsk kikærtemel (behsan)/kan erstattes med mel. Indholdet vurderes
løbende, da det kan være der skal tilføjes mere. Da dette tilføjer
frikadellerne fasthed.
1 dl olivenolie
- Alle ingredienserne,
på nær olien, blendes og sættes på køl indtil de skal laves.
Herefter formes de til
bolde, på størrelse med en golfkule, derefter trykkes de let, så
de stadig er lidt tykke men ikke for tynde. De steges i en slip let
pande med opvarmet olivenolie, Der skrues ned til jævn varme og
steges indtil gyldne ppå begge sider.
Velbekommen med ris
til. Passer godt som tilbehør. Med ris til, som f.eks. pilaw.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar