fredag den 19. juli 2013

Parantha- stegte brød


Parantha 

Paratha er stegte brød. Serveres ofte som morgenmads tilbehør i Indien/Pakistan eller til lette sauce retter til hovedmåltiderne, som feks, daal, spinat eller kartofler og ærter med tynd sauce.


Giver mellem 6-8 parantha.

Til Paratha skal der anvendes:

225 g fuldkonsmel (pakistansk atta)  – samt ekstra til bordet
½ tsk salt
ca 2 dl vand
150g smeltet smør

-
Bland mel og salt sammen og lav en fordybning i midten. Rør langsomt vand i, til at der dannes en fast dej. Vend dejen ud på et bord med mel og ælt til den er glat. Ca 8-10 min. Form dejen til en kugle og dæk med et fugtigt klæde. Lad dejen hvile i ca. 25 min.
Dejen deles til 8 kuler. 
Med melet hænder trilles hver stykke ud til 13 cm i diameter.
Pensl med 1½ tsk smeltet smør. Fold sammen til en halvcirkel og pensl igen med smeltet smør. Fold halvcirklen sammen til en trekant. Pres lagene sammen.
Rul ud til en rund pandekage.
Varm en stor tør pande op ved høj varme. Bag paratha på panden til der dannes bobler i overfladen. Vend din paratha og pensl overfladen med smeltet smør. Bag videre til de er gyldne. Vend et par gange. Pres evt luftboblerne på din paratha ud med en palet/tør viskestykke kan også anvendes, undervejs, så de bages jævnt.

Pensl Paratha med mere smeltet smør og server med det samme.

Velbekommen 


De kan også laves med fyld. Feks krydret kartoffelmos osv.




Da de kan være lidt tunge i det, skal man måske ikke have for mange:)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar