Til kaffen, eller som hygge snack.
Min appelsin polentakage
Der kan anvendes andre citrusfrugter men jeg synes bedst om appelsins sødme her.
Til kagen skal der anvendes:
250g sukker
Disse to ingredienser kommes i en mixer indtil en fin masse formes. Hertil tilføjes:
125g polenta
3 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 pinch salt
50g mel
Fint revet skral af en halv appelsin saften af en hel appelsin
200g finthakkede mandler / mandel mel kan også anvendes
1 tsk vanilje sukker
-
Hele blandingen kommes ned i en smurt bageform. Herefter i en varm ovn ved 180 grader i 55 min. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk. Tilføj sølvpapir hvis det skulle være nødvendigt.
Når den kommer ud af ovnen afkøles den en smule. Der laves små prikker i den. Herefter hældes en hurtig sirup over.
Sirup:
Saften af en stor appelsin smeltes ved middel varme med 3 spsk sukker, indtil sukkeret er opløst.
Serveres uden noget, med cream freis is eller græsk yoghurt oprørt med sukker/honning.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar