lørdag den 20. juli 2013

Polenta kage

Til kaffen, eller som hygge snack.

Anderledes kage med italiensk polenta samt tilsat malet mandler.

Min appelsin polentakage

Der kan anvendes andre citrusfrugter men jeg synes bedst om appelsins sødme her.

Til kagen skal der anvendes:

250g smør- stue temperatur
250g sukker
Disse to ingredienser kommes i en mixer indtil en fin masse formes. Hertil tilføjes: 
125g polenta
3 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 pinch salt
50g mel
Fint revet skral af en halv appelsin saften af en hel appelsin
200g finthakkede mandler / mandel mel kan også anvendes 
1 tsk vanilje sukker 

-
Hele blandingen kommes ned i en smurt bageform.  Herefter i en varm ovn ved 180 grader i 55 min. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk. Tilføj sølvpapir hvis det skulle være nødvendigt.

Når den kommer ud af ovnen afkøles den en smule. Der laves små prikker i den. Herefter hældes en hurtig sirup over.

Sirup:
Saften af en stor appelsin smeltes ved middel varme med 3 spsk sukker, indtil sukkeret er opløst. 

Serveres uden noget, med cream freis is eller græsk yoghurt oprørt med sukker/honning. 
  

Her serveret med custard til.

Velbekommen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar