Pakistansk
tilbehør
Chappati/Roti/
pakistansk
fladbrød
Flere
af de pakistanske retter skal spises med enten ris eller brød til.
Når brød omtales, refereres der oftest til denne form, eller til
naan.
Mange
af disse kan anskaffes færdiglavet uden besvær og billigt fra
diverse og næsten alle etniske forretninger. Hos de arabiske og
tyrkiske skal man blot spørge efter fladbrød og naan er i dag så
udbredte at de kan skaffes i næsten alle supermarkeder samt
lokalforretninger.
Vælg
altid fuldkorns udgaven, da den tilføjer et stabilt blodsukker og
mæthed over længere tid.
Til
de pakistanske hjemmelavede chappati skal der anvendes:
Ca.
300g mel (atta, der er rigtig chappati mel og som kan anskaffes hos
pakistanske forretninger, kan blandes med den normale hvedemel for at
gøre den lidt venligere mod maven)
Vand-
start med 1 dl vand
-
Melet
kommes i en stor skål. Herefter tilsættes der lidt vand og der
æltes med hænderne. Tilsæt små mængder vand mens der æltes, til
dejen får en fast konsistens. Den skal være fast, men ikke klistre.
Stil
dejen i skålen, til side i ca. 15min. Herefter skal den æltes igen.
Dog uden at der tilsættes mel. Tilsæt vand til hænderne og ælt
dejen igen.
Rul
dejen til små tennisbolde og rul dem ud enkeltvis på et mel drysset
bord med en dej rulle/kagerulle, så de får en flad pandekage form.
En
flad stegepande opvarmes. Ønskes det, kan der tilsættes en tsk.
smør eller olie, men de kan sagtens laves uden.
Læg
en pandekage på panden og vent til der kommer bobler i. Vend
herefter pandekagen og pres dens kanter med et sammen foldet
viskestykke.
Vend
og gentag processen indtil pandekagen er fast og gennembagt. Det
burde dog max tage to pres med viskestykket på hver side.
Serveres
med diverse retter.
Disse
chappati/ fladbrød, kan også laves i ovnen, der skal de dog ikke
presses med et viskestykke, men blot vendes en enkel gang, når de
har fået lidt farve.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar