tirsdag den 16. juli 2013

Tom yum suppe- asiatisk suppe

Tom yum ´fusion´ suppe.

Her med rejer, men har også tilberedt den med kylling til, som kan ses på det næste billede, samt en tredje version med både rejer og kylling. 
Sund og fedtfri, da de forskellige ingredienser er tilberedt i deres eget fedt, tilsat lidt væske.
Kan serveres som forret på en varm vinter aften eller også som mellemmåltid. 
Den er let og man kan variere med hvor stærk man ønsker den.

Tom Yum Suppe
Lækker, let anderledes suppe. Mættende sund og simpel at lave.
Til suppen skal der anvendes:
1-2 liter vand - alt afhængig efter hvor flydende man ønsker sin suppe
Kylling bouillon
2 kviste presset hvidløg
1 spsk. Revet ingefær
12 fint snittet samt papirstyndt hakket cirtongræs
Saften af en ½ citron
2 fint hakket forårsløg
2 spsk. Soja sovs
12 tsk. Fiskesovs
2 røde friske chilierrenses for kerner og fint hakkes
200g fint snittet champignoner
Tiger rejermængden afhænger af egen smag
-
I en dyp gryde opvarmes 1liter vand sammen med kylling bouillon. Start med 1. Ønskes der en mere flydende konsistens tilsættes blot mere vand og samme antal bouillon terning opløst deri.
Der skrues ned til jævn varme og lades simre mens de øvrige ingredienser tilsættes.
Hvidløg presses ned i gryden sammen med ingefær og citrongræs. Dertil tilsættes de fint hakkede chilier.
I en separat pande, steges champignonerne i lidt citronsaft, til de får farve, hvorfor efter de også tilrettes suppen.
Man vælger selv om man ønsker at tørstege tigerrejerne først eller blot tilsætte dem retten. Anvendes man de ukogte grå rejer, skal de blive lyserøde i suppen før retten serveres. Ønskes det, kan de steges en stegepande først.
Varmen slukkes for suppen og dertil tilsættes sojasovs, fiskesovs, forårsløg samt citronsaft. Til slut tilsættes rejerne. denne måde får de sidste ingredienser blot varmen fra suppen, men undgår at blive overkogte.
Afslutningsvis pyntes der med frisk hakket koriander.
Sojasovsen tilføjer salt, smag til med salt samt chili underleves.
Nydes varm og passer godt med friske forårsruller inden denne serveres.
Tip:
Kogte kyllingestrimler passer også godt i suppen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar