lørdag den 28. september 2013

Desi burger

Hurtige krydret burgere


Fedtfrie bøffer. Ideel til både middag såvel som til frokost/madpakken. Derudover kan de også serveres i wraps eller i pitabrød, med dressinger og salsa. Opskrifter på disse og meget andet finder du på siden:)

Til bøfferne skal der anvendes:

600g hakkekød. Okse/lam eller kalve 
1 fint snittet og hakket Løg
2 fint hakket forårsløg
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 tsk røget paprika
2 tsk garam masala
En håndfuld hakket frisk koriander 
2 presset fed hvidløg
1 spsk mel/kikærtemel kan også anvendes
2 spsk Worcestershiresauce (kan undlades)
Salt Peber og chiliflager/ pulver eller frisk hakket grønne chili efter smag

Tilbehør:   
fuldkorns burgerboller 
Iceberg salat
Fint snittede tomat ringe 
Fedtfattig mayo
Syltede agurker
Sennep 
Ketchup
 Rødløg snittet i tynde ringe 
0st- fedtfattig men smeltende
-
Løg, forårsløg, hvidløg og worchestershire sauce (bruges ikke altid, så kan sagtens undlades) tilsættes kødet. Det krydres med alle krydderierne, heriblandt mel, koriander, salt peber chili efter behag. Lad det trække 30 minutter i køleskabet. Lad det herefter hvile udenfor køleskab i 20 minutter. 

Kødet formes til bøffer efter den størrelse man ønsker. 
De grilles i ovnen ved høj varme på begge sider inden ønsket konsistens er opnået. 

Kort før bøfferne er færdige, skæres burgerbollerne og ristes ligeledes  på begge sider. 

Når bollerne er ristet kan de tilføjes de ønskede salats elementer man ønsker. 

Egne hjemmelavet boller kan også anvendes.

Læg evt alle tingene frem på bordet så folk selv kan pynte deres egene burger. 


Kan serveres med fedtfrie grillet kartoffelbåde/ pomfritter 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar