Hurtige krydret burgere
Fedtfrie bøffer. Ideel til både middag såvel som til frokost/madpakken. Derudover kan de også serveres i wraps eller i pitabrød, med dressinger og salsa. Opskrifter på disse og meget andet finder du på siden:)
Til bøfferne skal der anvendes:
600g hakkekød. Okse/lam eller kalve
1 fint snittet og hakket Løg
2 fint hakket forårsløg
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 tsk røget paprika
2 tsk garam masala
En håndfuld hakket frisk koriander
2 presset fed hvidløg
1 spsk mel/kikærtemel kan også anvendes
2 spsk Worcestershiresauce (kan undlades)
Salt Peber og chiliflager/ pulver eller frisk hakket grønne chili efter smag
Tilbehør:
fuldkorns burgerboller
Iceberg salat
Fint snittede tomat ringe
Fedtfattig mayo
Syltede agurker
Sennep
Ketchup
Rødløg snittet i tynde ringe
0st- fedtfattig men smeltende
-
Løg, forårsløg, hvidløg og worchestershire sauce (bruges ikke altid, så kan sagtens undlades) tilsættes kødet. Det krydres med alle krydderierne, heriblandt mel, koriander, salt peber chili efter behag. Lad det trække 30 minutter i køleskabet. Lad det herefter hvile udenfor køleskab i 20 minutter.
Kødet formes til bøffer efter den størrelse man ønsker.
De grilles i ovnen ved høj varme på begge sider inden ønsket konsistens er opnået.
Kort før bøfferne er færdige, skæres burgerbollerne og ristes ligeledes på begge sider.
Når bollerne er ristet kan de tilføjes de ønskede salats elementer man ønsker.
Egne hjemmelavet boller kan også anvendes.
Læg evt alle tingene frem på bordet så folk selv kan pynte deres egene burger.
Kan serveres med fedtfrie grillet kartoffelbåde/ pomfritter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar