tirsdag den 10. september 2013

Fusion boller i karry

Krydret version af en ellers dansk klassiker.


Normalt er boller i karry lavet med hakket svinekød- her er den uden med lidt ekstra krydderier. 
Selvom karry pulver oprindeligt ikke er fra det indiske eller pakistanske køkken, men faktisk er en engelsk opfindelse, anvendes den her i den populære danske spise.

Man kan enten købe en færdiglavet mælkesauce til retten, eller tilberede sin egen :

som blot indebær: 
25 g margarine
2 spsk hvedemel
2½-3 dl mælk
salt og peber
Margarinen smeltes uden at brune. Melet tilsættes og der piskes med et piskeris til massen hænger sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der stadig piskes. Pas på det ikke brænder på.
Lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 min. så melsmagen forsvinder. Smages til med salt og peber.

Til retten skal der anvendes: 

Kødboller:
400 g hakket kalvekød- hakket kyllingekød kan også anvendes 
Salt og peber efter smag
1 finthakket løg
1 æg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 tsk karry pulver 
1 tsk chilipulver
1 dl mælk (helst mini)
3 spsk hvedemel
½ liter grønsagsbouillon

Karrysauce:
25 g fedtreduceret smør
1 spsk karry
1 syrligt æble i små tern 
1 hakket løg 
½ liter mælkesauce 4%salt 
Salt og peber efter smag

-
Til kødbollerne:
Bland det hakkede kød med salt, peber, chilipulver, løg, stødt koriander, stødtspidskommen, æg samt karry i. Tilsæt herefter mælken og melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca tre kvarter..
Bring  bouillonen i kog. Form imens farsen med en spiseske til ca. 20 kødboller. Kog 1o kødboller ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag dem op. Kog resten af kødbollerne.


-
Karrysauce: Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Steg æbler og løg. Tilsæt mælkesaucen og kog saucen ved svag varme i et pr min. Ønskes d, kan sovsen sies eller blendes og derefter koges op igen..
Kom kødbollerne i karrysaucen og server boller i karry med dampede ærter eller gulerødder, ris og pyntes med frisk hakket persille.

For ekstra smag, kan der tilsættes presset hvidløg til farsen.

Man kan også anvende frosne, færdige kødboller. Tø kødbollerne op og varm dem i bouillonen.



Kan serveres med en frisk salat til.

4 kommentarer:

  1. Assalamu alaikum søster. Vedr. ½ liter grønsagsbouillon, er det 1/2 liter vand og kun én grøntsagsboullion?

    SvarSlet
  2. Wssalaamu alaykum. Det er en en terning opløst i en halv liter vand:)

    SvarSlet
  3. Wssalaamu alaykum. Det er en en terning opløst i en halv liter vand:)

    SvarSlet
  4. Hvordan gik det med retten?:)

    SvarSlet