mandag den 23. september 2013

Krydret burrito

Hakkekøds Burrito


Til retten skal der anvendes:

500g  hakkekød- okse/ lam eller kalve 
Revet ost efter smag- chedder to make it better hehe
Store fuldkornstortillas.
Et bundt frisk hakket koriander
1 finthakket løg
1 fintsnittet peberfrugt
1 dl Majs
Kidney bønner eller mix bønner fra dåse
Jalapeño efter smag
Salt og peber efter smag
3 presset hvidløgs fed
2 spak olivenolie
1tsk spidskommen.
1 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret oregano
2 tsk røget paprika 
-
Opvarm en non stick pande med olie. Herefter tilsættes løg, hvidløg, chili og hakkekød. Derefter salt, peber, og paprika. Herefter tilføjes peberfrugt samt bønner. Når kødet er brunet, tilføjes spidskommen, oregano og basilikum. 

Når kødet er gennemstegt og grøntsagerne er bløde tilføjs majs og fyldet er klar til servering. 

Fordel små mængder kødfyld i hver tortilla og drys med ost samt friskhakket koriande - evt et lille pift limesaft over.


Server med salsa eller guacamole samt basilikums dressingen eller taziki.



Fyldet kan også anvendes i feks pitabrød.

Til salsa skal der anvendes:

4-5 småt hakket - evt cherrytomater 
2-3 fint hakket jalapeño
1 fint hakket rødløg
½ bundt hakket koriander 
Salt og peber efter smag
Saften af en halv citron
-
Det hele blandes godt sammen og serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar