mandag den 4. november 2013

Aloo tikki- krydret kartoffel bøffer



Aloo tikki er en vegetarisk pakistansk/indisk frikadelle bøf, hvor den primære ingrediens er kartofler. 



Lettere krydret kartoffel bøffer som serveres sammen med en tamarind dip eller en stærk chutney med koriander og mynte. 
Disse opskrifter findes på siden.

Velegnet som forret (muligvis med salat), tilbehør til utallige hovedretter, og kan anvendes i wraps, på rugbrød eller pitabrød til frokost/madpakke. 



Til aloo tikkis skal der anvendes:

10 skrællede, kogte, mossede kartofler
2 fintsnittede rødløg- evt en blanding af forårsløg og rødløg
Fint snittede grønne chillier- antal efter ønsket smag
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
Friskhakket koriander
2 tsk Garam masala
1 tsk røget paprika
Salt, peber og chillipulver efter smag

2 pisket æg, i en seperat skål- krydr med en 1/2 tsk stødt spidskommen, 1/2tsk stødt koriander, salt og peber samt lidt hvidløgspulver (ikke nødvendigt) dette giver også æggene lidt smag  

Olie til stegning

-
Alle ingredienserne pånær æg, blandes godt sammen.

Til det bliver til en ensartet masse. Rul massen til små bolde, og pres dem herefter bøffer. 

Brug eventuelt lidt vand. 


Lad dem hvile på køl i 10- 15 minutter.


Opvarm olien på en non stick pande og vend dem enkeltvis i den krydret ægge blanding. Steg tikkis på begge sider, ca 5 minutter ved middel varme, eller til overfladen er gylden. 


Velbekommen

For en sprød udgave, kan de vendes i krydret rasp
efter de er blevet dyppet i æg, dækkes de med rasp og steges gyldne.
Server med chutney, salat og afkølende mango shake. Eller som tilbehør til andre retter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar