fredag den 1. november 2013

Besan halwa- barfi style

Halwa lavet på kikærtemel og Managryn. 


Til halwa skal der anvendes:

2 dl besan (kikærte mel)
2 dl managryn (suji på urdu)
1 dl vand1½
2 1/2 dl sukker
2 tsk stødt kardemomme 
1½ dl klaret smør
2 dl mælkepulver
1 dl nødder
-
Først tilberedes sukkerlagen af vand, sukker og stødt kardemomme som varmes op i en kasserolle til sukkeret er opløst. Kasserollen tages af varmen.
I en seperat dyp gryde smeltes smør hvori besan ristes gyldent. Herefter tilsættes suji som ristes et par minutter. Derefter tilføjes mælkepulver og når massen er ensartet tilsættes sukkerlagen. 
Rør rundt indtil blandingen begynder at samle sig. Nødderne kommes i og massen hældes i en smurt lille form og trykkes ned.

Hele eller hakkede nødder sættes/drysses på og stilles på køl i køleskabet i et par timer. Herefter skæres den ud i små stykker og serveres. 

Velbekommen 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar