lørdag den 30. november 2013

Boller med kerner

Kerneboller


Hvis du ligesom mig, elsker kerner i brød og boller, vil du helt sikkert kunne li disse.

Ideelle boller til madpakken eller frokosten men kan også anvendes til diverse retter.

Giver 20 lækre boller og de kan fryses. 

Til bollerne skal der anvendes: 
200 g knækkede kerner - hvede/ rugkerner/ 5-kornsblanding
400 g fuldkornsmel- hvidhvede/spelt/ grahamsmel
6 dl vand til kogning
1½ dl yoghurt
25 g gær
2 tsk salt
ca. 350 g hvedemel
vand til pensling
  
-
I en dyp gryde koges de 6 dl vand. Heri tilsættes de knækkede kerner og fuldkornsmel og kog op under omrøring til det bliver til en tyk grød. Kom denne masse/grød op i en skål og sæt til afkøling. Tilsæt derefter yoghurten. Rør gæren ud i blandingen. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt. Den skal være ret fugtig.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, i ca. 1 time. Herefter formes dejen til boller. Lad dem efterhæve ca. 20 min.

Pensl dem afslutningsvis med vand, samf evt ekstre kerner og bag dem i en varm ovn i ca. 20-25 min. ved 225 grader på midterste rille.

Kan formes som brød og anvendes som morgenbrød, eller som tilbehør til forskellige retter.


Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar