torsdag den 28. november 2013

Klassisk tomatsuppe med pasta

Tomatsuppe med suppehorn


Denne varmende, fedtfattige suppe kan serveres som forret eller hovedret med tilbehør af feks bruscetta eller groft bagnings muligheder som findes på bloggen.

Kun fantasien sætter grænser for valg af grøntsager eller bønner der kan tilsættes.


Ønskes det, kan suppehorne undlades.

Til suppen skal der anvendes:
1 groft hakket løg
4 groft hakkede tomater- hakkede tomat i dåse kan også anvendes - gerne med smag 
1 finthakkede gulerod- skrællet
2 presset fed hvidløg 
2 dl kogt vand med opløst boullion -
Gerne kylling 
2 tsk tørrer oregano
En tsk stødt rosemarin 
Lidt frisk timian
Salt, peber samt chiliflager efter smag- start med to og smag til undervejs
1 dl mælk
En lille håndfuld friskhakket basilikum 
300g pasta suppehorn- helst fuldkorn
Græsk yoghurt - afsluttende element
Citron både til serveringen 

-
Løg, vand med boullion, tomater, presset hvidløg, oregano, mæl , rosemarin, basilikum, gulerod, og timian kommes i en opvarmet gryde, og lad dettes koge under låg ved svag varme i ca. 20 min.

Herefter blendes suppen, og smages til med salt og peber. Derefter tilsættes chiliflager.

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.

Lige inden servering tilsættes pastaen suppen. Server med en skefuld yoghurt.


Serveres med groft brød/boller eller flutes- for disse og mange andre opskrifter, se venligst bloggen.

Kan med fordel fryse suppen med iden tilførelsen af pastaen og toppingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar