søndag den 10. november 2013

Kofta (anda) salan- krydret kødboller med sauce og evt æg

Æg kan undlades og dertil bliver resultatet blot en kofta ret- en kødbolle ret. 


Denne ret kan også tilberedes med kylling hakkekød men her er en hakkekøds version. Æg kan undlades.

Der kan udskiftes med kogte kartofler eller frosne ærter hvis man lyster.

Retten egner sig til 4 personer



Til kofte skal der anvendes: 

500 g hakket lamme/okse/kalve kød
Salt og peber efter smag
1/2 fint snittet løg
2 finthakket forårsløg 

Færdig lavet kebab krydderi kan også anvendes. Fordelene er at man derved får flere krydderier end man ellers har liggende. Man skal dog være varsom med at anvende dem da nogle kan være stærke. Så start med en halv pose fra en pakke med to i. Hos os anvender vi tit mærket Laziza. Ellers kan de følgende udelukkende anvendes. 

1 tsk. stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
1 tsk garam masala
1 frinthakket grøn chili eller chiliflager efter smag
1/2 dl frisk hakket koriander
1 spsk. Mini/skummemælk
1 æg
2 spsk mel, rasp eller kikærtemel
2 Kvist presset hvidløg
-
Rør hakkekødet sammen med alle ingrediensens og lad derefter farsen hvile ½ time i køleskabet.
Form kødboller af farsen med hænderne dyppet i vand. Rul dem til små bolde og grill dem på alle sider i 1o min hvorefter de skal i saucen og koges færdige deri.


Til saucen skal der anvendes:

2 finthakket løg
2 finthakket tomater,  eller hakkettomater på dåse
2 presset fed hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
1/2 tsk gurkemej
1 tsk stødt spidskommen 
1 tsk stødt koriander 
Salt peber og chilipulver efter smag- start med en af hver 
1  kanel stang
2 sorte kardemomme kapsler 
1 tsk garam masala 
1/2 dl olie
3 friske chili
Friskhakket koriander 
Kogte æg- kan undlades

-
I en dyb gryde opvarmes olie, heri tilsættes løg, tomater, ingefær og hvidløg, samt gurkemeje, salt og chilipulver. Steg til indholdet er gyldent. Hertil tilføjes krydderierne. 

Når det har stegt og olien separeret
Tilsættes en halv liter vand i og giv det hele et opkog. 


Når saucen har kogt en gang, kommes kofterne i saucen og giv det et opkog. 
Lad det hele stå og simrer på lav varme til saucen er reduceret til Ca 4dl. Da denne ret skal indholde en del sauce.


Sluk for varmen og udskil gerne kanel stangen og de sorte kardemommer, ellers kan man lade dem være og enkeltvis pille dem ud.
Kog 4-5 æg i 8min, skræl dem og tilføj dem afslutningsvis. 

Pynt frisk hakket koriander og server med naan, ris samt salat eller mango salsa. 


Velbekommen 


Server evt en afkølende samt fedtfattig lassi til.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar