tirsdag den 19. november 2013

Krydret mix grøntsags ret

Grøntsags ret 


Retten er til 4 personer

Denne ret er 100 % vegetar, uden at være kedelig. Krydret og fyldt med alt det gode.

Til retten skal der anvendes:

3 finthakket løg
2 spsk tomatpure
1 spsk fintrevet ingefær
3 presset fed hvidløg
1/2 tal gurkemeje
Salt og chilipulver efter smag- start med en og smag til undervejs.
1 dl Oliven olie

- I en gryde opvarmes olien. Heri svitses løg, hvidløg, ingefær og tomatpure, salt og gurkemeje, med 1 dl vand for at koge løgene. Når vandet er udkoget, massen er blevet gylden
og olien separeret, tilføjes følgende hakkede grøntsager (gerne hakkede i spisevenlige runde stykker) til gryden:

3 gulerødder – skrællet og hakket
5 kartofler – skrællet og hakket
3 dl ærter – kan tilføjes i slutningen af retten, så de ikke bliver overkogte
2 peberfrugt – renset og hakket
Broccoli/blomkålsbuketter – efter smag
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
I frisk hakket chili- kernerne kan fjernes, så smagen forbliver men styrken formindskes

En håndfuld friskhakket koriander ved afslutningen 

-
Smag til med salt og chilipulver og dæk retten til med låg. Der skrues ned til lav varme og retten efterlades i ca. 20 min til at simre (en blanding af dampning og simre, da det skal være meget lav varme) så kartoflerne kan koges møre i væsken som bliver udgivet af de øvrige grønsager. Hold øje med at retten ikke sætter sig til bunden. Hvis der ikke er nok væske til at koge kartoflerne igennem, kan der tilføjes ½dl vand til at hjælpe dem på vej.


Når kartofler samt gulerødder er kogte, slukkes der for blusset og retten pyntes med frisk hakket koriander. Ønskes der mere sauce, kan der ved slut facen tilsættes 2 dl kogende vand, som for et kort opkog på ca to min. 


Serveres med fladbrød/naan,  eller med pilaw ris til.


Derudover salat, salsa samt chutney raita til. For disse, og mange andre opskrifter, besøg venligst bloggen.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar