mandag den 9. december 2013

Channa masala- krydret kikærte ret

Kikærte ret - chana masala


Denne krydret ret er smagfuld og sund. 

Derudover, kan evt rester anvendes som fyld i et pitabrød til frokost dagen derpå. 


Beregnet til 6 personer

Til retten skal der anvendes:
4 dl kikærter lægges i blød natten over (eller 2 dåser drænet og skyllet)
1/2 dl olivenolie
1 tsk  hele spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
2 finthakket løg
1 spsk fintrevet ingefær
2 presset fed hvidløg
½ tsk gurkemeje
Salt og chilipulver efter smag- start med to og smag retten til afslutningsvis 
2 finthakket tomater
2 spsk citronsaft
1 1/2 dl kogende vand
Friskhakket koriander og evt friske chili uden kerner som pynt- hele kan også anvendes da de dermed kan løftes fra hvis de ikke ønskes og andre kan anvende dem som tilbehør hvis de skulle ønske det. 

-
Læg kikærterne i blød i rigeligt vand i en stor skål natten over med to tak bagepulver. Skyl dem efterfølgende og kog dem i ca 1 time i  13 dl vand til de er møre. Herefter kommes de i en si og drænes af. Denne proces kan undlades ved at anvende de kogte kikærter. 

I en dyb gryde opvarm olien. Heri tilsættes løg, tomat, hvidløg, ingefær gurkemeje, chilipeber samt salt. Svits i ca to-3 min og tilføj 1/2 dl vand og lad det simre under lav blus til indholdet er mørt, vandet kogt ud og der dannes en masse. Steg denne gylden med tilsættelsen af de tørrede ingredienser. Skru lidt op for blusset og når massen er gylden tilsættes kikærterne samt  1 dl vand. Kog under omrøring indtil saucen er kogt lidt ind. Ønsker man meget sauce tilsættes blot mere vand og dette gives et ekstra opkog på ca to min ellers pyntes retten med citronsaft og friskhakket koriander.



Serveres med roti/ naan eller ris til. Samt salat, raita og friske strimler/hele chili foruden kerner.


Velbekommen 

1 kommentar:

  1. Salam alaykum ukhti, ser lækkert ud.. Skal afprøves senere idag In sha Allaah :)

    SvarSlet