onsdag den 11. december 2013

Chapli Kabab- krydret flade kødboller

Desi krydret Kabab


Chapli kebab er en kødbolle masse, lavet af okse/lamme/kalve eller kylling hakkekød samt diverse krydderier.

Chapli kebab er populær i både det afghanske, pashtunske samt det pakistanske køkken. 

Chapli kebab tilberedes flad og rund og generelt serveret med naan.  

Ordet Chapli kommer fra pashto ordet Chaprikh, som betyder "flad".

Disse klassiske bøffer er normalvis meget krydret samt stærke, men som alle andre retter kan man selv formindske eller forhøje tilførelsen af chili.
Formindsk dog ikke krydderierne da det er dem det giver smag og ikke styrke.

Kan tilberedes som hovederet eller anvendes i pitabrød som frokost eller tilbehør til feks en ris ret.

Tilegnet 4 personer.

Til kebab skal der anvendes:
500g hakkekød- okse/la me eller kalvekød 
1 finthakket løg 
1 fintsnittet løg - steges gyldent i lidt olie- tørres på køkkenrulle og derefter kommes det i marinaden
Salt efter smag. Start med to og smag til under tilberedelsen
1 spsk fintrevet ingefær
2 tsk stødt spidskommen 
2 tsk stødt koriander 
1 tsk stødt granatæble pulver ( anardana ) kan undlades og udskiftes med evt to tsk fintrevet citronskal 
Chiliflager efter smag 
2-3 finthakkede chilier- anvend evt de store der ikke er så stærke og fjern gerne kernerne for at formindske styrken men bibeholde smagen
Friskhakket koriander
1 finthakket tomat
1 spsk citronsaft eller eddike
100 g majsmel
Olie til pandestegning.
-
Tilsæt alle ingredienser til hakkekødkødet og lad det marinere i køleskabet i 2-3 timer. 


Jo længere desto bedre.

Derefter formes flade bøffer og steges gyldne og mørke, gerne på en sliplet pande, tilsat olie. Disse kebab er kendt for deres stegte gyldne struktur og konsistensen af en blød midte og sprøde skorpe. Så der skal løbende være middel varmt olie så de ikke tørsteges.


Serveres med naan salat samt chutney til.

Velbekommen 

Eller kom den i en simpel bolle og med til frokost eller picknic 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar