Rød linse, gulerods og kartoffel suppe
Egnet til 4 personer
Til suppen skal der anvendes:
1 finthakket løg
2 fed presset hvidløg
2 tak fintrevet ingefær
1/2 tsk gurkemeje
2 dl røde linser, skyllet
1 gulerødder, skrællet og skåret i små tern
2 styk kartofler, skrællet og skåret i små tern
5 dl kogt vand med opløst grøntsags bouillon
2 spsk olivenolie
Salt, peber og chilipulver efter smag
1 tsk spidskommen
1/4 tsk garam masala
2 laurbærblade
Friskhakket koriander eller persille samt citron både, til servering
-
I en dyb gryde opvarmes olie. Tilsæt løg, ingefær, hvidløg, gurkemeje, spidskommen, garam masala og laurbærblade. Svits det i et par minutter.
Tilsæt grøntsagerne samt linser, salt, peber og chilipulver. Steg i ca 2-3 min.
Tilsæt bouillon og lad det simre i 30 minutter med halv låg på.
Suppen tages af varmen og blendes til en jævn masse. Man kan anvende stavblender da det er lettest. Suppen kommes tilbage på varmen. Er den tyk, tilsættes blot kogende vand og der gives et kort opkog, på ca 2min.
Pyntes med friskhakket krydreurter og serveres med brød til..
Og lidt ekstra krydderier..
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar