Creamy dreamy fishy Curry
Egent til 4-5
Til retten skal der anvendes:
Filet af hvidfisk. Ca 500g- pegasus, kulle eller havtaske- reneret og tørret af hvis våd 1 finthakket løg
2 fed hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
2 til 3 hele frisk chili
1 spsk tomat pure
1 tsk gurkemeje
1 lille dåse light kokosmælk
Olivenolie
1/2 tsk gurkemeje
2 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1/2 rød mad farve/lidt safran- Dan undlades
1 tsk garam masala
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk bukkekornsfrø- pulveriseret mellem hænder
1 spsk ketchup -
Jep, gør en stor forkel
Salt Peber og chilipulver efter smag
Håndfuld friskhakket koriander
-
Havtaske er velegnet, da det bevare sin form bedst. Ihvertfald bedst at anvende tykke filet.
Fisk skæres i passende stykker. 2-3 cm. Læg i en skål og drys med salt, peber, gurkemeje og chilipulver over og lad det marinere mens du forbereder resten.
Opvarm en tør pande og rist koriander, spidskommen og garam masala i ca et -2 minutter ved jævn blus så de ikke brænder på.
Varm olien op i en dyb gryde. Heri svitses løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje, salt og tomater. Skrue ned for blusset og lad det simre til en masse. Tilføj krydderierne og steg dem med massen. 2-3 minutter efter tilsættes lidt vand for at let at oplæse massen. Efter ca fem min sminring, tilføjes kokosmælk.
Lad det koge op sammen i ca 8-10 min. Herefter tilsættes frisk koriander og serveres med simple ris, chutney samt salat eller naan til.
Velbekommen
Opskrifter på tilbehør kan findes på bloggen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar