mandag den 24. februar 2014

Arme riddere- french toast

Søde "franske" toast

Ligemeget hvad man kalder dem, kender de fleste til dem. Her er min version men server dem gerne med friske bær, græsk yoghurt eller honning, samt evt lidt fluormelis til.

Derudover kan man efter ønske tilsætte kardemomme eller kanel, og sukker indholdet kan også selv vurderes.

En klassisk morgenmad eller brunch. 

Til french toast skal der anvendes:

Smør til stegning- olie kan også anvendes. Da ville en olie uden smag være bedst egnet.


Toastbrød- efter ønske men ikke frisk brød. Gerne et par dage gamle så de kan sige al marinaden til sig. Mit brød var købt dagen inden så det var lidt friskt. Jeg skar det ud og lod det stå lidt så det blev lidt tørt inden jeg dyppede det i marinaden. Så formindskede jeg blot tiden hvori den skulle stå, så de ikke kollapsede. 

Marinade:
3 æg
3 dl mælk
4 spsk sukker
1 spsk brunsukker 
2 tsk vaniljesukker
-

Pisk æg og mælk sammen. Heri tilsættes de diverse sukker arter og mælkeblandingen hældes i et fad eller i en stor tallerken. Tilføj en eller to skiver brød adgangen og lad brødet suge indholdet til sig. 

Først på den ene side i ca 1-2 minutter og derefter vendes det på den anden side og suger igen. En varm non stick pande, opvarmes og smør smeltes. Nedsæt blusset til jævn eller under, og hver skive toast steges så det får et sprødt ydre, på begge sider. 

Vær opmærksom på at der hele tiden er fedtstof på panden til at stege dem sprøde.


Serveres varme og nydes med en Shake eller lassi til.


Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar