fredag den 14. marts 2014

Hurtig Keema sabzi- hakkekød med grøntsager

Keema sabzi/ veggies med hakkekød

Egnet til ca 4 personer

Anvend bla resterne eller server selv samme ret med pasta, i en lun fuldkornswrap eller i pitabrød med salat og dressing til. 

Til retten skal der anvendes:

500g hakkekød
200g frosne grønsager efter ønske
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
3 kviste presset hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
1 tsk gurkemeje
Salt samt chilipulver efter smag - start dog med 1tsk og smag retten til undervejes
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
½ dl oliven olie
2 spsk frisk hakket koriander til pynt
-
I en dyp gryde opvarmes olien. Herefter tilsættes løgene.Efter de har fået lidt farve, tilsættes tomat, ingefær,hvidløg, salt, chili samt gurkemeje. Varmen reducerestil jævn og kødet tilføjes. 

Hertil tilsættes 2 dl vand. Blusset forblives på jævn og kødet simres indtil mørt og vandet kogt ud. Herefter steges alt indholdet, tilsat krydderierne til kødet er stegt brunt og olien separeres fra kødet. 

Derefter reduceres blusset til jævn. Grønsagerne tilsættes fra posen og der sættes låg på. De steges på middel varme, i ca. 10-15 min eller indtil grøntsagerne er møre og vandet de udgiver er formindsket.

Retten pyntes med frisk hakket koriander samt evt grønne chili og serveres med, ris, naan/ fladbrød chutney og salat til.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar