onsdag den 7. januar 2015

Sabzis aubergine med kartoffel curry

Aloo baingan - aubergine med kartofler
 
Dette er en sund, mættende grøntsagsret. 

https://m.youtube.com/watch?feature=em-upload_owner&v=MZ3Lw-6a_bA

Retten er egnet til 4 personer
Til retten skal der anvendes
1/2 dl olie
4 skrællende og hakkede kartofler ( i små stykker)
1 aubergine- snittet på halv og derefter i tre dele og så i lige dele- ikke for små
3 finthakket løg 
2 finthakket tomater
3 hvidløgs kviste 
1 spsk fintrevet ingefær
Salt og chilipulver efter smag. Start med to tsk salt og en tsk chilipulver, til at starte med og smag til afslutningsvis
1/2 tsk gurkemeje 
1 fintsnittet frisk chili - kernerne kan fjernes så styrken formindskes men smagen bibeholdes 
2 tsk stødt koriander 
2 tsk stødt spidskommen  
-
I en dyp gryde opvarmes olien. Herefter tilsættes løgene. Efter de har fået lidt farve, tilsættes tomat, ingefær, hvidløg, salt, chili samt gurkemeje. Varmen reducerestil jævn og  2 dl vand tilsættes. Blusset forblives på jævn. Kog og herefter steg, indtil olien adskiller sig og tomat stykker er udkogte.
Tilsæt gerne 1/2 dl vand hvis saucen sætter sig til gryden. Tilføj koriander og spidskommen. Steg grundigt saucen gyldent.Tilsæt herefter aubergine stykkerne og vend. Sæt låg på og lad aubergine koge møre. De udgiver selv vand som de kan koges/"falde sammen" ned i.  Herefter tilføjes kartoffel stykkerne og 1/2 dl vand. Skru ned for blusset til helt jævn (mindste blus) og kom låg på. Lad dem herefter dampe/simre til de er kogte.
Pynt med friskhakket koriander samt evt frisk chili.
Kernerne i chilien kan fjernes så smagen bibeholdes, men styrken reduceres.
Serveres med fladbrød/roti eller ris, chutney, lassi samt salat til.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar