mandag den 12. januar 2015

Sprød kartoffel pizza


En forfriskende og let pizza, både i tilberedelse samt mæthed. Den er ikke så tung som nogle pizza oftes føles.
For flere lækre pizzaer, besøg da bloggen. 
Tilbered og server gerne med en god skål salat til. feks denne http://sabzis.blogspot.dk/2013/11/kylling-salat-ala-asia.html?m=1, eller en vegetarisk salat. Bloggen er fyldt med gode forslag til salater. 

Lav gerne små pizzaer/en stor og frys resten ned.

Beregnet til 4 personer.

Til pizza skal der anvendes:
20 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
2 spsk yoghurt
700 g Hvedemel/pizzamel
600 g kartofler, skræller og snittet tyndt
240 g frisk mozzarella
Chiliflager
1 -2 tsk oregano 
Frisk basilikum
20 oliven
24 soltørrede tomater
-
Gæren udrøres  i det lune vand .
I en skål blandes, salt, yoghurt, mel samt gærblandingen.
Æltes grundigt til en fin og glat pizzadej. 

Sæt den til hævning i 30 min.  
Imellem tiden, skæres kartoflerne i tynde skiver. Kog dem i letsaltet vand i ca 3-4min og dræn dem af på køkkenpapir.   

Slå dejen ned og rul den ud til en tynd, rund pizza og læg den på en bageplade med bagepapir.  Læg kartoflerne tyndt på pizzabunden og krydder med salt, oregano, chiliflager (kan undlades) og fordel osten oven på. Kom oliven og tomater på. 

Bag pizzaen 8-10 min., ved 250 °C i ovnen til osten er smeltet og bunden sprød og gylden i kanten.
Pynt med friske basilikum ved serveringen.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar