søndag den 21. juli 2013

Wok med kylling

Spicy fedtfattig nudel ret med kylling og grøntsager


Til Kylling  Wok skal der anvendes

250 g nudler efter valg
3 fintsnittet gulerødder i strimler 
200 g halveret sukkerærter
1 fintsnittet peberfrugt i strimler
1 finthakket løg
1/2 spsk fintrevet ingefær
3 presset fed hvidløg
Friskhakket koriander 
Forårsløg til pynt 

400 g kyllingebryst i tern eller strimler 
1 dl sojasauce
1/2 fintrevet ingefær 
Saften af en halv citron
Chiliflager efter smag
2 spsk  honning
2tsk majsmel 
1 spsk olie

-
Soja, citron saft, ingefær, chiliflage, majsmel og honning blandes sammen og heri tilsættes skåret kylling.  Vend /bland det grundigt sammen. Dette marineres så længe som muligt. Jo længere tid desto bedre. 

Tag kyllingen op af marinaden, men gem den overskydende marinade. 

Opvarm olien i en wok eller stegepande og steg løg, ingefær og kylling ved høj varme i ca 2-3 min.

Tilsæt alle grønsagerne og svits til kyllingen er ved at være gennemstegt. Tilsæt herefter den resterende marinade og steg færdig. Nogen kan li retten tør stegt andre med sauce så efter ønske kan man nu afslutte retten. 

Kog nudlerne efter anvisning på pakning og lad dem dryppe af. 

Hæld nudler i wokken, vend og server med friskhakket koriander friskhakket forårsløg og evt hakket chili .


Velbekommen 



Der kan serveres ekstra chili og soyasovs ved siden af, så den enkelte selv kan tilføje dette, hvis d ønskes.


Her er der udover kylling også tilsat rejer.
Kun fantasien sætter grænser for indholdet;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar