onsdag den 18. september 2013

Blackeyebeans med svampe

Spicey black eyedbeansbønner med svampe

Super enkel, hurtig og ikke mindst næringsfuld opskrift. Er velegnet som hovedret eller som tilbehør.
Til retten skal der anvendes:
½ dl oliven olie
1 fint hakket løg
3 kviste hele hvidløg
1 spsk. Revet ingefær
2 tsk. Stødt spidskommen
2 tsk. Stødt koriander
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
½ tsk. Gurkemeje
150g hakkede tomat dåse
1 dåse skyllede blackeyebeans- kan anskaffes fra utallige supermarkeder eller diverse etniske grønthandlere
125g- renset og fint snittet champignoner
½-1 dl vand
2 spsk frisk hakket koriander til pynt
-
Løg, tomat fra dåse, ingefær samt hvidløg blendes til en pure/sovs. Herefter opvarmes olien i en dyp stagepande og pureen steges under omrøring. Skrue ned for varmen og imens sovsen koges ned, tilsættes gurkemeje, chili samt salt.
Når saften er fordampet, tilsættes bønnerne og svampe.
Tilsæt vand og dæk panden. Lad retten små simre i 10-15 min. Tilsæt herefter stødt koriander samt stødt spidskommen og smag til med salt og chilipulver.
Retten pyntes med frisk hakket koriander, syltede rødløg eller forårsløg. Den serveres med fladbrød / naan eller ris til.

Velbekommen.
Blackeye beansene, kan også udskiftes med røde kidney beanS, 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar