lørdag den 14. september 2013

Grove pitabrød med tips til fyld

Velegnet til frokost, madpakken eller som hovedmåltid med fyld af diverse grøntsager og kødtyper og hjemmerørt dressing.


Til brødene skal der anvendes:

8 stk.
1½ dl mælk
1½ dl lunken vand
25 g gær
½ tsk groft salt
150 g groft rugmel 
250 g hvedemel
-
Bland den kolde mælk og det lunkene vand i en skål og rør gæren ud heri. 

Tilsæt de øvrige ingredienser hold lidt hvedemel tilbage til når der skal formes.

Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg af viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. 

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. 
Rul bollerne flade. 

Læg pitabrødene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 15min. 

Bag brødene midt i ovnen i va. 7 min. ved 250°.


Forslag til indhold kunne feks være en frisk lavet tunsalat, leftover hakkekød eller anden form for protein indhold- kun fantasien sætter grænser. Selv humus, æg eller blot salat kan anvendes. Eller krydret kødboller :

Til kebab skal der anvendes:

450 g hakket oksekød/lamme eller kalvekød
Salt og peber efter smag
1/2 fint snittet løg
2 finthakket forårsløg 
I farsen kan der også anvendes en halv pose kebab krydderier (som man kan købe fra diverse etniske forretninger). 

Fordelene er at man derved får flere krydderier end man ellers har liggende. Man skal dog være varsom med at anvende dem da nogle kan være stærke. Så start med en halv pose fra en pakke med to i. Hos os anvender vi tit mærket Laziza. Ellers kan de følgende udelukkende anvendes. 

1 tsk. stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
1 tsk garam masala
1 frinthakket grøn chili eller chiliflager efter smag 
1/2 dl frisk hakket koriander 
2 tsk. Mini/skummemælk 
1 æg
2 spsk mel eller kikærtemel
2 Kvist presset hvidløg
-
Rør hakkekødet sammen med alle ingrediensens og lad derefter farsen hvile ½ time i køleskabet. 
Form kødboller af farsen med hænderne dyppet i vand.  
Giv dem et let tryk, så de bliver flade og sæt dem på en plade beklædt med sølvpapir. Herefter steges de i ovnen under grill ved 225 grader i ca. 5 min. på hver side (eller til de er stegte efter ønske).

Velbekommen :)
 
Kødbollerne kan også fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar