lørdag den 14. september 2013

Pizza toppings

Diverse toppings ideer til Pizza 


Det er kun fantasien der sætter grænser men her er nogle forslag. 


Når pizzaerne skal være mere desi og krydret- tilsættes blot tandoori krydderier (med let hånd) samt frisk koriander og frisk hakket grøn chili (andet chili undlades).


Velegnet til både aftensmad såvel som froskost til madpakken eller som tilbehør.
Som topping kan også rester af kød sagtens anvendes- heriblandt kødboller- evt skåret i ringe hvis de er for store.


Sauce: 
1 dl purerede tomater 
1 spsk ketchup eller chilisauce efter smag 
1 spsk konc. tomatpure 
2 tsk oregano 
2 tsk basilikum 
2 tsk hvidløgspulver
salt peber og chiliflager 
 
Fyld nr 1:
250 g stegt kyllingebryst - kogt kan også anvendes (eller rester fra en grillet kylling)
1 rødløg 
1 fint snittet peberfrugt 
50 fint snittet soltørrede tomater 
100 g revet mozzarellaost 
-
Rør sauceingredienserne sammen i en skål.
Smør saucen på dejen, så der holdes en kant fri på 1-2 cm.
Skær kyllingekødet i tynde skiver og læg dem på saucen.
Snit rødløg ringe og fordel dem med peberfrugt og de tørrede tomater over kødet.
Drys med revet ost og bag pizzaerne ved stærk varme 
225-250ºC indtil osten er smeltet og bundene gyldne.
Inden de skal i ovnen kan de toppes med jalapenõns.
  

Fyld nr 2: 
500 g hakket oske/kalve/lammekød- her kan tun også anvendes 
Ketchup 
en lille dåse majs 
 chiliflager og peber efter smag
en bakke pepperoni 
2-3 tomater 
100g revet ost 
2tsk oregano 
salt efter smag
Kødet tilsættes, sammen med 1dl vand i kasaeolle. Når vandet er kogt ud, brunes kødet med salt og peber. Majsene tilføjes.
Rul dejen ud til en cirkel og læg det på en bageplade.
Smør ketchup på og fordel kødet over det hele på dejen. Herefter fordeles pepperoni ud over hele dejen. 
Skær tomaterne i så tynde skiver som muligt og kom dem på. Der behøver ikke komme så mange skiver på.
Revet ost drysses henover samt oregano og chiliflager på. Spar på chili, men ikke oreganoen.
Lige inden de kommer i ovnen kan man tilsætte frisk hakket koriander samt frisk hakket chili.


Saucen: 
2-3 dl tomatsauce 
1 presset fed hvidløg 
Salt Og Peber efter smag 
2 tsk Oregano 
Chilipulver efter smag
1 tsk paprika 




Fyld nr 3:

1/2 Bakke pepperoni 
250g renset championer - fint snitters og tør steges til alt sagt er kogt ud, på en non stick pande 
1 finttet Løg - i ringe 
1 fint snittet peberfrugt 
Hakket oliven efter ønske
Revet ost 
2 tsk Oregano
-
Ingredienserne til tomatsaucen blandes og smøres ud over bunden. Pepperoni lægges på. Pynt med peber, oliven og løg i skiver. Fordel champignon, ost og drys oregano hen over til sidst. 
Tilsæt gerne frisk hakket grøn chili eller jalapenõns.
 

Fyld nr 4: 

1 glas pizzatopping/tomatsauce
1 pakke pepperoni 
1 dåse majs   
1-2 rødløg - snittet i ringe 
Jalapenõns efter smag 
Mozzarellaost/revet ost
-
Fyld nr 5:

Fordel tomatsovsen jævnt ud over pizzaen. 
Derefter fordeles majs og ost, derpå pølse, jalapenõns og løg. 



Fyld nr 6:

500 g hakket oksekød 
1 løg 
2 fed hvidløg 
1 dåse hakkede flåede tomater 
Halveret oliven 
salt og peber efter smag  
2tsk tørret oregano 
revet ost 
Jalapenõns eller fint hakket grøn chili
Pynt med frisk basilikum
-
Opvarm en non stick pande og kom hakkekødet heri og tør steg det.
Pil og hak løg med hvidløg og lad det svitse med. 
Tilsæt tomater og oliven og krydr med salt, peber samt en smule chilipulver og oregano. 
Lad blandingen simre sammen 8-10 min. 
Læg fyld og reven ost på dejene. 

Prøv også at lave nogle vegetar pizzaer med feks papirtynde kartoffel skiver, frisk spinat og fetaost. 



Eller udskift en af kød toppingerne med tun eller røget laks samt tilbehør af mejs. 


Har man travlt eller ikke orker lave pizzadej, kan man let anvende de færdig købte, pitabrød eller tortilla wraps, som base. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar