tirsdag den 24. september 2013

Kødboller med ris kartofler og tilbehør

Krydret børnevenlig ret.

En ret der er velegnet til at lave med børn.


Kan også tilføje spagetti i stedet for ris.


Man kan altid reducere indholdet af chili efter smag.

Til retten skal der anvendes:

500 g hakket oksekød/ lammekød eller kalve 
3 presset fed hvidløg
1 fintsnittet og hakket løg
Frisk finthakket koriander 
Salt peber samt chilipulver efter smag
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk chiliflager
2 tsk oregano
2 tsk basilikum
1 Mini/ skummetmælk
1-2 æg
2 spsk hvedemel

Kartoflerne:
ca. 6 kartofler- skrælles skylles og skæres efter smag
Bqq krydderi 
Salt peber og røget paprika efter smag

Saucen
2 dåser hakkede tomater- gerne med smag
2 tsk tørret oregano
2 tørret eller frisk hakket basilikum
1 fed hvidløg
1 hakket løg

-
Kød æg og de øvrige krydderierne samt presset hvidløg og løg blandes godt sammen. Afslut med mel og mælk og rør det hele godt sammen. 

Derefter formes farsen til ca. 15-20 kødboller, afhængig af hvor store man ønsker dem. De grilles efterfølgende i ovnen ved 225 grader i ca 15-20 min- alt efter hvor store man har lavet dem. De kan også steges i olie på en pande.

Kartoflerne koges i 10-15 minutter. krydder med alle ingre og sæt dem evt i ovnen ved højeste blus så de lige får farve.

Tomatsaucen laves enkelt ved at hælde de alle ingredienserne i en blender og herefter koges den ned. 

Tilsæt derefter kødbollerne og server dem med kartoffelskiver samt ris ved siden af.



Serveres med salat samt tatziki til.


Velbekommen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar