Min twistet, men lækre pilaw
Disse ris er sunde og smagfulde. Med deres sødme bidrager de med et ekstra element og sammenspil til krydderierne.
Når risene skal serveres, fjerner man blot kanel og kapsler eller spiser udenom.
Velegnet som tilbehør til diverse hovedretter.
Til risene skal der anvendes:
3 dl Basmatiris-Rengør risene i vand. Skyl dem indtil vandet er rent og ikke skyet.
1 finthakket Løg
1 finthakket tomat
2 tsk Garam Masala
1 tsk stødt spidskommen
3 fed hvidløg
5 grønne kardemomme kapsler
5 sorte kardemomme kapsler
1 stang kanel
2 spsk rosiner
1 tsk gurkemeje
Salt peber og chilipulver efter smag
6 dl kogende vand
Olivenolie
Hakkede mandler, friskhakket koriander samt citron både til pynt
Skyl risene indtil vandet er klart.
Hæld dem evt i en sigte og lad dem afdryppe.
I en dyp gryde opvarmes olie. Heri steges løgene lysebrune og tomat samt hvidløget tilføjes. Rist krydderierne med og tilsæt gurkemeje.
Tilsæt de afdryppede ris, rør godt rundt.
Tilsæt herefter salt peber og chilipulver samt rosiner.
Sluk for varmen når risene er puffet og optaget al væsken. Kom et rent vådt viskestykke omkring låget. Lad det dampe på mindste varme muligt i 25 min.
Pynt med hakkede mandler koriander og evt fintsnittet rødløg/forårsløg.
Server dem som de er, med feks raita, tatziki eller en lækker salat blanding og evt mango salsa til- disse og andre opskrifter kan findes på siden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar