Krydret grøntsagsbøffer
Velegnet som tilbehør til diverse retter men også som hovedret, serveres med feks ris, pasta, burger, i wrap eller i pita. Kan også anvendes som frokost/madpakken.
Til veggi bøfferne skal der anvendes:
1/2 knoldselleri
2 stk. gulerødder
3 stk. store kartofler
1 fintsnittet frisk chili
2 presset fed hvidløg
Friskhakket koriander
1 Fintsnittet porre/ rødløg
2 stk. æg
1 dl minimælk
1/2 dl rasp
1 tsk tørret oregano
1 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
salt, peber og chiliflager efter smag
1 spsk. olie
Riv selleri, gulerødder og kartofler og snit porren. Kog det hele i ca. 5 minutter i vand med salt, og lad det dryppe af på en sigte. Når grøntsagerne er kølet af, røres æg, mælk, rasp , hvidløg samt krydderierne og koriander i.
Herefter formes farsen til bøffer og steges gyldne og sprøde, ca. 8 min på hver side ved jævn varme.
Serveres med chutney samt salat til.
Chutney: der er mange på siden og utrolig hurtige at lave. Derudover kan der serves tatziki eller salsa til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar