søndag den 3. november 2013

Gobi manchurian- stegte blomkålsbuketter i sauce

Krydret blomkåls manchurian 


Endnu en fusion ret men denne er godt nok kendt i specielt restauranterne i Pakistan samt Indien.  

Retten serveres med simple hvide ris eller eggfried rice. 


Til retten skal der anvendes:

Et mellemstort blomkål, brækket i buketter

Dejen de skal dyppes i:
Dej af 60g mel
30g maizena
Salt, peber og chilipulver efter smag- start med 1 af hver 
Olie til at stegning 

Til sovsen skal der anvendes

Et finthakket løg
1dl vand
2 fed presset hvidløg
En spsk fintrevet ingefær
2 tsk stødt spidskommen 
2 tsk stødt koriander 
En fintsnittet chili
2 spsk sojasauce
2 spsk ketchup
Salt, peber og chilipulver efter smag 
Maizena, opblandet med vand til at jævne med
Friskhakket koriander til pynt

-
I en gryde opvarmes med olie. 
Imellem tiden blandes dejen og heri dyppes blomkålen til de er godt dækket.

Steg blomkålene i olien lidt ad gangen og når de er gyldne kommes de på et stykke køkkenrulle og dryppes af.

Sauce:

Kom en smule olie i en gryde. Brun ingefær, løg, hvidløg, stødt koriander, stødt spidskommen og chili heri. Kort efter skal sojasovsen og ketchuppen tilsættes sammen med salt og peber og eventuelt lidt mere chilipulver.

Efter endnu et minut skal maizenablandingen i og det hele steges godt igennem. Kom undervejs under omrøring vandet i og lad saucen reducere på denne måde.

Vend blomkålen i saucen og lad det hele varme igennem sammen. 

Afslut med frisk koriander og fintsnittet forårsløg og server retten. 



Velbekommen  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar