søndag den 17. november 2013

Krydret tortilla lasagne

Tex mex tortilla lasagne


Alternativ til en almindelig lasagne. 

Lækker og anderledes. Serveres som hovedret evt med en Shake fra siden .

Kun fantasien sætter grænser for valg af grøntsager og oliven kan også anvendes. 

Egnet til 4-5 personer 

Til tortilla lasagnen skal der anvendes

4 tortillas wraps- gerne fuldkorns
500 g hakkekød - oske/lamme eller kalvekød
1 finthakket løg
3 presset fed hvidløg
1 dl drænet mejs
2 peberfrugter skåret i tern
200g drænet kidney bønner - gerne dem med smag
450 g hytteost- gerne fedtreduceret 
2 dl revet mozzarella- gerne fedtreduceret 
1 tsk røget paprika 
1 tsk tørret oregano
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
salt, peber og chiliflager efter smag- start med en og smag til
1 glas salsa, styrke efter smag

-
Kødet brunes i en opvarmet non stik pande med 1/2 dl vand og krydr med salt, chiliflager og peber. Brun det til det tager farve og bliver grynet, hæld det over på en tallerken. Svits løg og hvidløg på panden, ved jævn varme. Tilsæt peberfrugt, lad det stege sammen i ca. 6-7 minutter. Hæld kødet tilbage på panden og rør det rundt sammen med mejs og kidney bønnerne. Herefter tages det af varmen. Rør hytteost sammen med ost, spidskommen, koriander,røget paprika, salt, oregano og peber. 

Smør en springform eller som her en firkantet form, med lidt olie og læg en wrap i. Spred lidt salsa ud ovenpå og kom så oste blandingen i små klatter derpå. Herefter dækkes der med 1/3 af kød blandingen. Forsæt denne lagring og afslut med en wrap med lidt salsa og osteblanding ovenpå. 



Dæk formen med sølvpapir og kom i ovnen ved 200 grader ca 20 minutter. Tag sølvpapiret af og sæt den i ovnen i yderligere 10 minutter. 


Der kan tilsættes jalapenõns eller serveres uden.


Serveres med græsk salat, basilikums dressing, mango salsa, guacamole (opskrifter på disse findes på siden) og evt citron skåret i både. 


Velbekommen 

Server evt afkølende samt fedtfattig Shake til 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar