søndag den 17. november 2013

Juicy lucy desi style

Desi Juicy Lucy

Hermed opskriften på en amerikansk klassiker med et desi twist. 


Krydret (Con)fusin bøffer med smeltende ost.


Kan serveres, klassisk med burgerboller, pastasalat, kartoffelmos eller som her med bulgur. Opskrifterne på disse og mange andre, findes på siden.

Til juicy lucy skal der anvendes:

900 g hakkekød- okse/lamme eller kalvekød
150 g revet cheddar eller motzerella ost- gerne fedtreduceret 
Salt, peber og chiliflager efter smag-
Start med to tsk af hver 
3 tsk stødt koriander
3 tsk stødt spidskommen
2 tsk garam masala
2 tsk tørret oregano
2 friskhakket chili-fjern evt kernerne så smagen forbliver men styrkerne formindskes 
1 tsk røget paprika
3 presset hvidløgs fed
2 finthakkede løg
1 spsk mel til at binde farsen
1 dl mini eller skummemælk 

Burger boller (opskrift på disse kan findes på siden)

De toppings man ønsker anvendes. Så som, syltede agurker, snittede rødløg, snittede tomat, salat, agurk, stegt bacon, ketchup, sennep, chilisovs)

-
Alle ingredienserne blandes grundigt i farsen som efterfølgende marineres. Jo længere tid desto bedre. Hvis man har nogle timer til det er det bedst, ellers er en halv, til en hel, time iorden.

Form 8 - 10 små klumper hakkekød. Presse dem herefter lidt flade, med en lille dybde i midten. Osten kommes i midten af bøffen uden det går ud over kanten.

Der skal lige nok i af osten til at det kan smages, men ikke så meget af den ikke kan samles. Herefter kommes det antal jalapenõns man ønsker i.

Form toppen på samme måde som “underskålen ", bare uden fyld og kom den ovenpå. Glat kanterne så man ikke længere kan se indholdet.

Pres kanterne godt sammen og begynd så småt at forme hver bøf - de skal være tætte så osten ikke løber alt for meget ud under tilberedningen.



Herefter presses de lidt flade og kommes på sølvpapirs beklædt bageplade og kommes under grill ved højeste varme. 


De vendes en enkel gang og er færdige når de er gyldne. Vær ikke bekymret hvis lidt ost skulle flyde ud, det sker, der stadig en masse inden i.

De skal grilles kort så de ikke bliver for tørre.

Steges de på en pande, da anvend en blanding af margarine og olie så de kan blive sprøde. 

Serveres med ønsket tilbehør med det samme. 


Velbekommen 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar