tirsdag den 5. november 2013

Pizza boller



Velegnet som forret, til frokost må, madpakken eller hovederet serveret med salat samt dressing til.
For opskrifter på diverse toppings, dressinger samt salater, se venligt siden.


Til dejen skal der anvendes
2½ dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
200 g durummel 
ca. 175 g mel

Til fyldet skal der anvendes:

På bloggen kan man under søgeordet 'topping' finde flere udvalg. 

200 g mozzarellaost 
4 finthakket tomater
150 g salami, tun,halveret kødboller, kylling eller kødsauce - kun fantasien sætter grænser
Kartofler, stegte eller friske grøntsager 
Ketchup
4 kviste frisk rosmarin
2 tsk  tørret oregano
Jalapenõns efter smag
Friskhakket basilikum 
Salt peber og chiliflager efter smag
-
Vandet hældes i en skål hvori gæren oplæses. Hertil tilsættes salt og olie. Tilføj først durummel og dernæst mel i dejen. Lad maskinen kører et stykke tid.
Dejen stilles til hævning et lunt sted i 1 time. 

Derefter slåes dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 8 lige store dele.
Herefter trilles de til boller. Tryk bollerne flade med håndfladen eller rul dem flade, og fordel dem på bageplader belagt med bagepapir. 
De toppes med ketchup og ost samt fyld efter ønske og friskhakket basilikum efterhæves i 20 min.


Bollerne bages i ca. 15 min, til de er gyldne ved 220 grader.

En veggi udgave:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar