tirsdag den 26. november 2013

Sabzis rabarber crumble

Rubarb crumble

Denne engelske klassiker nydes med custard, is eller med cream fries til.


Egnet til 6 personer.

Til crumble skal der anvendes:

110g smør
110g sukker
190g mel

Disse tre ingredienser smuldres sammen med fingrene til de ligner brødkrummer, eller piskeris i en maskine kan også anvendes.

Til fyldet skal der anvendes:

Rabarber efter valg. Normalt køber man dem i bunker. Jeg plejer at tilbrede dem efter følgende opskrift og derefter fryse massen ned i fryseposer til senere brug. 

Når det gælder frugt i kager, finder jeg generelt at det er smagssag hvor meget eller lidt man ønsker at tilsætte.

Rabarber skrælles med en kartoffelskræller, hvorefter enderne hakkes væk og resten af rabarber skæres i små stykker.

I en opvarmet slip let/non stik, pande tilsættes 8 spsk sukker, når det begynder at smelte tilsættes rabarber stykkerne. Væsken fra frugten og sukkeret vil danne en klistret karamel. Når rabarber er kogt (bløde og virker slatne), slukkes der for blusset.

-

Rabarber fyldet kommes i en smurt sliplet form (kageform) - eller beklædt med bagepapir og krummerne kommes ovenpå , så det dækker.

Sættes i en forvarm ovn ved 180 grader i 20-25 min eller indtil krummerne bliver gyldne. Nogle fortrækker en blød overflade og andre en sprødere.

Fyldet er som lava når den kommer ud af ovnen så lad den afkøle inden servering. 



Velbekommen

Ønskes det, kan en tsk kanel, ingefær pulver eller vanilje pulver tilføjes krummerne for ekstra smag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar