tirsdag den 26. november 2013

Tyrkiske bøffer med pakistansk twist

Tyrkiske fusion kebab i pitabrød med dressing


Egnet  til 4 personer

Til bøfferne skal der anvendes:

500 g hakkekød- okse/lamme eller kalvekød 
1 dl couscous
1 finthakket løg
1 let pisket æg
1 spsk tomat pure 
1 håndfuld friskhakket persille
2 fed presset hvidløg
2 tsk spidskommen
Salt, peber og chilipulver efter smag- start med to og smag til undervejs
2 Fintsnittet tyrkiske chilipeber- de er lange og grønne og slet ikke stærke, men bidrager med ekstra tekstur med deres sprødhed
2 spsk olie 

Dressing
2 dl græsk yoghurt
1 spsk Harissa paste (på tube)
1 tsk spidskommen
salt og peber efter smag- start med en og smag til
1/2 fintsnittet spidskål
1/2 brækket broccoli i buketter 
-
Kødet kommes i en skål. 

Hæld kogende vand på couscous
og lad det trække et par minutter. Bland herefter øg og couscous i kødet. Rør
ægget i sammen med tomat pure,
persille, tyrkisk chilipeber, hvidløg, spidskommen, peber chili samt salt. Rør farsen rigtigt godt igennem. Form 8
bøffer og steg dem i olie på en sliplet pande.

-
Bland græsk yoghurt, Harissa og
spidskommen. Rør dressingen godt sammen og
smag den til med salt og peber.

Blancher grøntsagerne 1 minut i letsaltet kogende
vand og skyl dem derefter under den kold vand. Tør dem af i viskestykke og vend dem i dressingen.

Serveres i pitabrød, boller eller wraps med grønt, salsa samt dressing.

For disse og mange andre opskrifter, kik forbi bloggen og indtast dit ønske i søgefeltet.

Velbekommen  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar