Tyrkiske fusion kebab i pitabrød med dressing
Egnet til 4 personer
Til bøfferne skal der anvendes:
500 g hakkekød- okse/lamme eller kalvekød
1 dl couscous
1 finthakket løg
1 let pisket æg
1 spsk tomat pure
1 håndfuld friskhakket persille
2 fed presset hvidløg
2 tsk spidskommen
Salt, peber og chilipulver efter smag- start med to og smag til undervejs
2 Fintsnittet tyrkiske chilipeber- de er lange og grønne og slet ikke stærke, men bidrager med ekstra tekstur med deres sprødhed
2 spsk olie
Dressing
2 dl græsk yoghurt
1 spsk Harissa paste (på tube)
1 tsk spidskommen
salt og peber efter smag- start med en og smag til
1/2 fintsnittet spidskål
1/2 brækket broccoli i buketter
-
Kødet kommes i en skål.
Hæld kogende vand på couscous
og lad det trække et par minutter. Bland herefter øg og couscous i kødet. Rør
ægget i sammen med tomat pure,
persille, tyrkisk chilipeber, hvidløg, spidskommen, peber chili samt salt. Rør farsen rigtigt godt igennem. Form 8
bøffer og steg dem i olie på en sliplet pande.
-
Bland græsk yoghurt, Harissa og
spidskommen. Rør dressingen godt sammen og
smag den til med salt og peber.
Blancher grøntsagerne 1 minut i letsaltet kogende
vand og skyl dem derefter under den kold vand. Tør dem af i viskestykke og vend dem i dressingen.
Serveres i pitabrød, boller eller wraps med grønt, salsa samt dressing.
For disse og mange andre opskrifter, kik forbi bloggen og indtast dit ønske i søgefeltet.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar