Flutes med frisk timian
Disse flute kan anvendes som tilbehør til feks supper, grillet mad, som buscetta, til pasta, eller skæres på langs og fyldes efter smag, til en sandwich.
Beregnet til ca 6 stykker alt efter hvor store eller små man former dem.
Til flutene skal der anvendes:
100 g gær
8 dl vand
1 dl olivenolie
4 tsk salt
En håndfuld frisk pillet timian
4 spsk honning
1100 g sigtemel
-
Gæren opløses i vand og der tilsættes salt, timian , honning og olivenolie.
Melet tilføjes lidt ad gangen og der æltets grundigt.
Dejen skal hæves lunt og tildækket en times tid.
Herefter æltets dejen igennem igen og deles i 6 lange stykker (til flute) og lægges på to bageplader belagt med bagepapir.
Efterhæver lunt og tildækket i ca
30 min.
Overfladen snittes og pensles med mælk og flutene bager 12-15 min ved 200 grader.
Timian kan også udskiftes med frisk rosmarin, oliven, soltørret tomater eller presset hvidløg.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar