Krydret Kikærte ret med blomkål
Smagfuld veggi ret som også man pakkes ind i en wrap med dressing/ chutney (se bloggen for opskrifter på disse) samt salat og tages med på farten eller anvendes som frokost.
Beregnet til4-5 personer.
Til retten skal der anvendes:
2 finthakket løg
2 presset fed hvidløg
2 friske finthakket røde chili- kernerne kan fjernes så smagen forbliver men styrken formindskes
1/2 dl olivenolie
1 spsk fintrevet ingefær
1 tsk gurkemeje
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
300 g blomkål i små buketter
1 spsk tomatpure
1½ dl yoghurt naturel
400 g kogte kikærter fra dåse- drænet og skyllet
Salt og chilipulver efter smag
Friskhakket koriander
Citron både
-
Olien opvarmes i en dyp gryde og heri svitses løg, hvidløg, chili samt ingefær kort tid. Ca. 2 min. Tilsæt gurkemeje samt stødt spidskommen og stødt koriander og lad dem svitse med i ydeligere ca. 2 min. Tilsæt tomatpure og lidt vand. Reducer blusset til jævn og kog vandet ud og steg derefter indtil massen er gylden og olien separerer.
Tilsæt kikærterne, blomkål og yoghurt, salt samt chilipulver, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 20 min.
Pyntes med frisk koriander og serveres med citron både ved siden af. Nogle foretrækker en tsk garam masala over retten til slut.
Ønsker man mere sauce kan der tilsættes 2 dl vand og gives et opkog på ca to min.
Ellers servers retten med fladbrød/roti eller naan til, men kan også serveres med ris, samt raita og finthakket salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar