Creamy dreamy kikærte ret
Mættende, sund, krydret veggi ret. Server evt en hindbær shake til. For opskrifter på denne, samt diverse dressinger og krydret ris som kan tilberedes til, tag gerne en tur forbi bloggen.
Velegnet til 4-6 personer
Til retten skal der anvendes :
3 finthakkede løg
4 presset fed hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
1/2 dl olivenolie
½ kanelstang
3 kardemommekapsler
2 nelliker
1/2 tsk fennikelfrø
2 finthakkede grønne chilier- fjern evt kernerne for at mindste styrken men bibeholde smagen
½ tsk gurkemeje
Salt og chilipulver efter smagen - start med to og smag til under tilberedningen
1 toppet tsk. stødt koriander
1 strøget tsk. garam masala
1 toppet tsk. tomatpuré
Salt og peber
4 hakkede modne tomater
2 dåser kikærter, skyllede og afdryppede
2 dl light-kokosmælk
100 g babyspinat
Hakkede blade af 1 bdt. frisk koriander
-
I en dyb gryde opvarmes olie. Heri tilsættes kanel, kardemomme, hvidløg, ingefær nelliker, fennikel og chili.
Rør rundt og lad det simre i nogle minutter.
Tilsæt løg og stege dem bløde og gyldne. ca 15 min.
Herefter tilføjes gurkemeje, chilipulver, stødt koriander, garam masala, tomatpuré samt salt.
Tilsæt tomaterne og ca 4 dl vand.
Når vandet koger, tilsættes kikærterne.
Kom låg på og lad retten simre ved middel varme i 10- 15 min.
Skru ned til lav varme og tilsæt kokosmælken. Lad retten simre i 10 min, indtil saucen har samlet sig.
Afslutningsvis tilføjes spinat og lad den falde sammen og koge et pr min.
Tilsæt hakket koriander og server med ris, naan, salat og chutney til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar