fredag den 13. december 2013

Sweet and sour sauce- sursød sauce

Sursød sauce


Perfekt til diverse retter, i pita, wraps eller burger.


Bedre end den på glas.



Til saucen skal der anvendes:
1 dl vand
½ dl sukker
4 spsk eddike
1/2 hakket løg
1 presset fed hvidløg
1 syltede peberfrugt
2-3stk rød chilli- afhængig af hvor stærk man ønsker den
2 tsk majsstivelse
Salt og sort peber efter smag- start med en og smag til afslutningsvis 

-
Vand, sukker, eddike, salt, løg,  peber, rød chilli, peber og hvidløg kommes i en lille kasarolle. Kog det ved lav varme i et pr minutter. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand til en jævning og rør den i. 

Kog saucen i yderligere ca 5 minutter. Afkøl den helt inden den blendes helt glat. Ønsker man de flotte pæne chilikerner skal være synlige kan man udkerne nogle og ligge dem til side inden chilierne koges og blendes og så tilsætte dem til sidst.

Vil man have sin sauce mere flydende, tilsættes blot mere kogende vand.


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar