fredag den 13. december 2013

Sabzis kød suppe

Sabzis kød suppe med kartofler og grøntsager


Lun, varmende, sund og mættende suppe. Fyldt med smag og velegnet til alle tider på året.  



Egnet til 4 personer

Til suppen skal der anvendes:

500 g lammekød- skåret i store tern
1 finthakket løg
2 laurbærblade
2 kartofler i tern- renset og skyllet
1/2 fintsnittet og skyllet porre
3 dl frosne grøntsager - efter smag. Jeg anvender gulerødder, broccoli, blomkål blanding  
1 dl frosne ærter
1 fintsnittet syltede peberfrugt 
2 presset fed hvidløg
1 tsk spidskommen
Salt, peber og chiliflager efter smag- start med en og smag suppen til afslutningsvis 
1 tsk røget paprika 
1 terning kød boullion opløst i vand
Mel
2 spsk olivenolie 
Maizena til at lave en jævning med

-
Kødet, renses, vaskes og tørres. Herefter vendes det i mel, paprika, salt og peber.
I en opvarmet trykkoger tilsættes olie hvori løg steges med kødet, spidskommen, laurbærblade, peberfrugt, porre og hvidløg. Kødet brunes og der skrues lidt ned for varmen og der svitses videre i et par min. Derefter tilføjes boullion opløst i vand, så kødet knapt er dækket. 

Låget sættes på trykkogeren, som koger i 20 min.

Herefter tages presset af. Kartofler tilsættes og der gives igen tryk. 

Omkring 5-8 min. Herefter tages trykket af og grøntsagerne kommes i. 


Er der mangel på væske tilsættes der mere. Der skal hele tiden, gerne være vand så det dækker. 
Tilsæt kogende vand og lad retten simre indtil grøntsagerne har den ønskede konsistens- mør men stadig med bid. 
Smag til med salt og peber og evt lidt citron saft. 

Opløs maizena i koldt vand og rør det i den simrende suppe til den stivner efter ønske.



Suppen serveres varm med et stykke grovbrød til.

De anvendte grønsager kan udskiftes efter smag. 


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar