fredag den 31. januar 2014

Sund madtærte

Sund kyllinge tærte


Egnet ti 4 - 5


Til bunden skal der anvendes:

100 g mel
100 gram fuldkornsmel 
75 g fedtfattig creme fraiche
1 spsk olivenolie
Salt efter smag
Lidt vand til at binde det hele sammem

Alle ingredienserne blandes sammen foruden, vandet. Vandet tilsættes kun hvis dejen mangler lidt fugtighed.  Dejen æltes til en fast dej . Opbevar den på køl i en time.

Rul dejen tyndt ud og placere dejen i et ildfast tærte fad.
Prik dejen med en gaffel.


Bage, midt af ovnen i 15 minutter ved 200 grader.

Til fyldet skal der anvendes:

200 g kyllingebryst- i mundrette tern
1 finthakket løg 
1 finthakket rødløg
1 fintsnittet porre - skyllet
2 presset fed hvidløg
2 dl finthakket persille
1 stor syltede peberfrugt- finthakket eller snittet
Salt og peber efter efter smag
1 tsk chiliflager - kan undlades 
1/2 tsk røget paprika 
1 tsk stødt rosmarin 
50 g fedtfattig feta i små tern
1 dl fedtfattig Creme Fraiche
½ dl skumme/mini mælk
2 æg
-
På en sliplet pande opvarmes 1 spsk olie. Heri svitses alle de forskellige løg , hvidløg, persille, paprika og peberfrugt. Efter de er blanke tilsættes kyllingebryst i tern og der steges i ca 5 min.
Sluk for blusset og tilsæt feta. Hæld blandingen på den bagte tærte.

I en skål blandes æg, creme fraiche , mælk, salt og peber. Hæld efterfølgende indholdet ovenpå den stegte blandingen. 

Bages 30 minutter ved 200 grader og serveres med salat, pasta eller groft brød til. 

For opskrifter på disse kan bloggen besøges. En stærk chutney eller salsa passer også godt til.



Velbekommen 

Andre grøntsager kan også tilsættes eller udskriftes, hvis det skulle ønskes. Bevar dog krydderier samt urter som nævnt.


Ønskes det, kan man dække med fedtfattig (evt motzerella) ost 10min inden den kommes ud af ovnen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar