lørdag den 8. februar 2014

Lamme Tikka masala

Hurtig Tikka Masala med lammekød

Velegnet creamet Tikka masala med lam. Sund, mættende og ikke mindst smagfuld ret. 

Du ved hvad der kommes i, så fri fra skjulte ingredienser og farlige tilsætningssstoffer som man ofte finder så flasker, dåser eller i mas produceret fast food bikse. Ikke indviklet og tilbehøret kan man frit mikse med. 


Kan både serveres med simple hvide ris, naan/fladbrød eller hvad med en krydret couscous eller bulgur? 


Anderledes, sund, simpelt og lidt fusion- tre spændende elementer.

Egnet til 5-6 personer.


Til marinaden skal der anvendes:

1 kg lammekød- renset og skåret ud i tern. Okse eller kalvekød, kan også anvendes. Vær dog opmærksom på forlænget koge tid ved anvendelse deraf. Alternativt, kan en pressurecoker anvendes. 
2 tsk olie
1 tsk fintrevet ingefær
2 presset fed hvidløg
1/2 dl friskhakket koriander
Saft af en citron
1 tsk gurkemeje
Salt, chilipulver og peber efter smag

Til saucen skal der anvendes: 
1/2 dl oliven olie
2 finthakket løg
2 finthakket chili- kernerne kan fjernes så smagen bibeholdes men styrken formindskes
1 tsk gurkemeje
300 ml fløde- gerne fedtreduceret 
Saften fra en halv citron
Frisk koriander afslutningsvis 

-
Ingefær, gurkemeje, hvidløg, chili, koriander, limesaft, olie, salt og peber blandes godt sammen i en skål.
Hertil tilføjes lammekød og vendes grundigt så alt kødet er dækket af marinaden. Sæt blandingen på køl gerne natten over men er dette ikke muligt, da ihvertfald en time.

Varm en grillpande og steg lammekødet i 8-10 minutter til det er brunet af på alle sider.

I en dyp gryde opvarmes olien. Heri svitses løg til de er gyldenbrune. Tilsæt, chili, gurkemeje og steg kort. Tilføj fløde og steg yderligere i et pr min. 
Tilsæt kødet til saucen.
Lad det hele simre i ca. 5 minutter til kødet er færdig tilberedt. Smag til med citronsaft og salt og peber.
 
Kom på serveringsfadet og drys den friske koriander.

 Kan som sagt serveres på utallige måder. Med feks couscous og chutney.

Couscous med simple ingredienser men sødmen og knasen fra de friske granatæble er velegnet til retten. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar