onsdag den 12. november 2014

Grøntsags lasagne

Sabzis lette, hurtige og sunde lasagne.
Det er kun fantasien der sætter grænser for valg og mængde af grønsager, men følgende opskrift er med frosten grønt, hvilket gør retten endnu lettere at tilberede.

Lasagnen er udover middag, også velegnet som froskost eller i madpakken dagen efter.

Egnet til 4-6 personer. Afhængig af hvor høj og bred man laver sin lasagne.

Til lasagnen skal der anvendes:

1 pose frosset grønt. Blandet, med grønt efter ønske. 
2 dl frosne ærter
2 finthakket Løg
3 presset fed hvidløg
5 finthakket tomater eller halvanden dåse hakkede tomat på dåse
1 spsk tomat pure
1 Bouillonterning opløst i 1dl vand
Ekstra vand til kogning 
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk røget paprika
2 tsk tørret oregano
Salt, peber og chiliflager/stødt chili efter smag
3 skrællede og fint snittede, kogte kartofler 

Fuldkorns lasagneplader- jeg koger normalt mine først da jeg synes de derved bliver tilberedt ordenligt uden at være for hårde i teksturen.
2 spsk olie til stegning 

Ost til toppen - revet mozzerella synes jeg smager bedst, men det er igen et valg af smag. En anden smeltende ost kan også anvendes 
-
I en dyp gryde opvarmes olie. Heri steges løg og hvidløg.
Tilsæt tomater, salt, chili og peber, samt vand og en bouillonterning. Når det er kogt sammen, tilsættes, tilsættes igen noget vand for at oplæse massen og herefter blendes det. Tilføj de resterende krydderier og kog igen saucen ind til en lind masse. Herefter tilføjes posen med grøntsagerne. Skru blusset ned til under middel og når vandet de udløser, er kogt ud og grøntsagerne stadig har deres form men stegte, uden at være for bløde, slukkes der for blusset og gryden sættes til siden. I en seperat gryde opvarmes vand og når det koger, reduceres blusset lidt, så det stadig koger men ikke plasker. Tilsæt salt og heri koges lasagnepladerne
(et par af gangen) og lægges i en bredepande, lagvis.

Efter det  første lag med plader, kommes alle de kogte kartofler i. Derpå kom jeg lidt mascarpone (fordi jeg havde det liggende) opblandet med røget paprika i, men dette kan udlades og ønskes det, kan der, skiftevis tilsættes mornaysauce imellem lasagneplader. Da denne opskrift er uden monaysauce, ville jeg forslå at undlade det. 
Derefter endnu et lag med plader, så grøntsagsfyld og gentag denne proces indtil fyldet ophørs. Afslut med pladerne og top af med revet ost, lidt oregano og evt ketchup mønstre, da eksta bagt ketchup løfter retten.


Kommes i en varm ovn ved 200 grader i ca.30-35 minutter, eller til osten er smeltet og lettere gyldent. 

Serveres med groft brød, (ekstra ketchup/ chilisauce) samt salat til.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar