søndag den 18. januar 2015

Sabzis Pastabake

Krydret Pastabake 

Ikke nok med at denne ret er lækker smækker, så synes jeg mærkelig nok at den også er pæn, hvis den får lov t at "hvile" efter den kommer ud ag ovnen. 

Med hakkekød, bechamelsovs og ost. Serveres med salat og grov brød til.

Til retten skal der anvendes:

2 fint hakkede Løg 
2 presset hvidløgs fed 
2 fint hakkede gulerødder (i små, tynde tern)
2 stænger bladselleri (i små, tynde tern)
500g hakkekød - okse/lam eller kalve
1 dåse hakkede tomater
1/2 dåseTomatpure
1 bouillon terning
1 bundt hakkede  friske basilikumblade
Salt og peber samt chiliflager/pulver efter smag
1 tsk røget paprika
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2tsk tørret oregano

 1/2 dl Olie (til stegning)
Frisk eller tørret pasta skruer - mængde efter valg.
Ost til slut 
-
Varm lidt olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg til de er gyldne.
Tilsæt gulerødder og bladselleri og steg videre i ca. 5 minutter ved jævn varme.

Tilføj hakkekød og brun det. Tilføj alle de tørrede krydderier.

Tilsæt tomater, tomatpuré, bouillon oplæst i 1dl vand samt basilikum. 
Lad blandingen simre ved lav varme i en time. Man siger at jo længere en kødsovs simre, desto bedre smag får man.
Faktisk vil man opdage at får den lov at simre i flere timer, så smager den faktisk bedre, bare tilføj 2-3 dl vand i stedet for den ene.

Kog pastaen efter pakkens anvisning og vend den i sovsen.

Smag kødsovsen til med salt, peber samt chili og kom det hele i et dyp fad. 

Hæld bechamelsovs over og spred fedtfattig ost på
og kom i ovnen ved 200 grader indtil osten er smeltet. 

Afkøl den i ca en halv time til 45min, så du får mulighed for at skære faste stykker ud i steder for det falder sammen.

Serveres med frisk salat samt groft brød. 


Velbekommen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar