søndag den 18. januar 2015

Bagte kartofler med krydret fyld

Mættende krydret sund hovedret. 

For en vegetar udgave, kan kødet udskiftes med bønner efter valg.


Til kartoflerne skal der anvendes:

4 store bagekartofler a 250 g 
1 finthakket løg 
400 g hakket oksekød/ lamme eller kalve
2 spsk. tomatpuré 
1 presset fed hvidløg 
Salt, peber og rød chilipeber efter smag
2 tsk røget paprika 
1 tsk. sambal oelek 
2 dl græsk yoghurt, max 2-3% 
-
Bag kartoflerne i ovn ved 200° i ca. 1
time eller i mikrobølgeovn ved højeste
effekt indtil bagt. 
Steg løget blødt
på en slip-let-pande, og tilsæt hakkede kød. Tilføj  ½ dl vand,
tomatpuré, hvidløg, chili, paprika og
sambal. Lad retten koge i ca. 10-15
minutter. Bland yoghurten i, og smag til med salt og peber. Skær et kryds i
kartoflerne, og kom chiliblandingen i.

Bland en salat og server med kartoflerne.


Pynt evt med frisk revet ost samt hakket persille.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar