Translate

søndag den 18. januar 2015

Bagte kartofler med krydret fyld

Mættende krydret sund hovedret. 

For en vegetar udgave, kan kødet udskiftes med bønner efter valg.


Til kartoflerne skal der anvendes:

4 store bagekartofler a 250 g 
1 finthakket løg 
400 g hakket oksekød/ lamme eller kalve
2 spsk. tomatpuré 
1 presset fed hvidløg 
Salt, peber og rød chilipeber efter smag
2 tsk røget paprika 
1 tsk. sambal oelek 
2 dl græsk yoghurt, max 2-3% 
-
Bag kartoflerne i ovn ved 200° i ca. 1
time eller i mikrobølgeovn ved højeste
effekt indtil bagt. 
Steg løget blødt
på en slip-let-pande, og tilsæt hakkede kød. Tilføj  ½ dl vand,
tomatpuré, hvidløg, chili, paprika og
sambal. Lad retten koge i ca. 10-15
minutter. Bland yoghurten i, og smag til med salt og peber. Skær et kryds i
kartoflerne, og kom chiliblandingen i.

Bland en salat og server med kartoflerne.


Pynt evt med frisk revet ost samt hakket persille.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar