Spicy crispy samoas
Velkendt fingerfood / fasfood snacks som nydes med et Stort glas cola=)
Servers med chutney efter valg. samt tamarind dip. Opskrifter på diverse chutneys findes på siden:)
Til fyld skal der anvendes:
700 g hakkekød - okse kalv eller lam samt kylling kan også anvendes
2 finthakket rødløg/ 3 fintsnittet forårsløg
1-2 friskhakket grønne chili (hvis ikke man ønsker fyldet for stærkt kan disse undlades)
2 tsk spidskommen
2 tsk stødt koriander
Salt og chilipulver efter smag - start med 2 og smag til.
Til dejen skal der anvendes:
400 g mel
2 tsk salt
5 spsk olie
ca. 4-5 dl vand
-
Lav en dej med mel, olie (4 spsk olie) og salt.
Ælt dejen med knyttede hænder. Kom vand på knoerne, og pres dem, den ene efter den anden, flere gange ned i dejen.
Det tager ca. 10 minutter.
Lav 20-25 mellemstore kugler af denne dej.
Rul dem ud til små flade pandekager (jo tynde de bliver desto bedre), på et meldrysset bord.
Varm en non stick stegepande og steg de små pandekager, kort på hver side. Lav dem allesammen og dæk dem gerne i et viskestykke til de allesammen er lavet.
Del nu hver pandekage i i halve, og fold hvert stykke som et lille kræmmerhus. Tilsæt fyld, og luk sammen. Til dette bruges lidt mel rørt sammen med vand som en slags lim, der får dejen til at klistre sammen.
Opvarm olie til friturestegning i en tykbundet gryde ved høj varme eller i en frituregryde, eller til et lille stykke af dejen syder og kommer op til overfladen.
Steg et par samosa ad gangen, til de er gyldenbrune. Tag dem op med en hulske, og lad dem tørre på køkkenrulle.
Tilberedelse af fyldet:
-
En dyp gryde opvarmes med 1dl vand. Heri kød, salt og chilipulver. Det steges gyldent efter vandet er kogt ud. Afslutningvis blandes de øvrige ingredienser i.
Tilsæt gerne friskhakket koriander for ekstra smag.
Fyldet afkøles inden det kommes i kræmmerhusene.
Til vegetar fyld skal der andvendes:
For en vegetar udgave kan denne fyld anvendes:
300 g kartofler, kogte og skåret i små tern
125 g kogte ærter
Et fint snittet rødløg eller 2 hakket forårsløg
salt og chilipulver efter smag
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1-2 friskhakket grønne chili (hvis ikke man ønsker fyldet for stærkt kan disse undlades)
frisk hakket koriander
-
Kartofler og ærter steges på en pande med salt og chilipulver. Der slukkes for varmen og de øvrige ingredienser blandes i. Lad fyldet køle af inden de kommes i kræmmerhusene.
Velbekommen
Det er ikke det samme, men butterdej eller filo dej kan også anvendes. Dem med butterdej skal dog bages og ikke steges.
Jeg har valgt at bruge denne opskrift til at lave vegetar samosas (kun fyld)...
SvarSletPersonligt elsker jeg alt det der indeholder kartofler så det var meget oplagt at bruge opskriften.
Synes det smager rigtig godt!! Jeg har dog valgt ikke at bruge chillier da mit barn ikke er så glad for det.
Det smager rigtig godt med frisk koriander...det giver samosaen en helt frisk smag... Jeg bruger denne opskrift tit da vi er meget glade for den herhjemme :))
Det glæder mig:) så kan man lave en spicy chutney (opskrift her på bloggen) til de der skulle ønske det :)
SvarSletVelbekommen