Translate

tirsdag den 16. juli 2013

Pakore- krydret kartoffel kager med kikærtedej

Krydret crispy kartoffelkager.



Fingerfood som oftes serveres som tilbehør og som ikke er en hverdagsspise da de steges:) serveres med frisk chutney, ketchup, taramind sovs eller anden dressing til.



Udover kartofler kan man tilberede disse med forskellige grøntsager. Det er kun fantasien der sætter grænser for indholdet:)
Pakore/stegte kartoffel boller i kikærtedej
Velegnet som snack eller som tilbehør.
Til retten skal der anvendes:
4 dl behsan/ kikærtedejkan anskaffes fra diverse etniske forretninger
2 tsk. bagepulver
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
3 tsk. stødt koriander
3 tsk. hele spidskommen
1 fint hakket lille løg
3-4 skrællet og finthakket kartofler til små stykker stykker- man kan evt koge dem i ca fem min og derefter afkøle dem, helt, inden de kommes i dejen, for at sikre sig at de blir helt færdige under stegningen.
1-2 fint hakket grønne chilierkan undlades hvis man ikke ønsker dem for stærke
2 spsk frisk hakket koriander
2 dl vand
Olie til stegning
-
Kikærtemelet blandes i en skål med vand til det bliver til en fast men ikke for tyk masse. Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser. Dejen skal dække det hele. Tilsæt evt. mere kikærtedej eller vand, hvis dejen er for tyk eller alt for tynd.
Olie opvarmes i en dyp gryde (en friture kan også anvendes). Kom 1 spsk. af blandingen ned i den opvarmet olie. 


Herefter nedsættes varmen til lidt over jævn, kartoflerne steges igennem uden at dejen udenom brændes på. 


Vendes undervejes og steges til de er gyldne og sprøde. Kommes efterfølgende køkkenpapir til de er afkølet.



Serveres med chutney, evt. sur/sød sovs og et stort glas kølig cola til.
Velbekommen

Tip:
Der kan anvendes pomfritter i stedet for kartofler, vær da varsom med mængden af vand.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar