Krydret crispy kartoffelkager.
Fingerfood som oftes serveres som tilbehør og som ikke er en hverdagsspise da de steges:) serveres med frisk chutney, ketchup, taramind sovs eller anden dressing til.
Udover kartofler kan man tilberede disse med forskellige grøntsager. Det er kun fantasien der sætter grænser for indholdet:)
Pakore/stegte
kartoffel
boller
i
kikærtedej
Velegnet
som
snack
eller
som
tilbehør.
Til
retten
skal
der
anvendes:
4
dl
behsan/
kikærtedej
– kan
anskaffes
fra
diverse
etniske
forretninger
2
tsk.
bagepulver
Salt
og
chilipulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
3
tsk.
stødt
koriander
3
tsk.
hele
spidskommen
1
fint
hakket
lille
løg
3-4
skrællet
og
finthakket kartofler til små
stykker
stykker- man kan evt koge dem i ca fem min og derefter afkøle dem, helt, inden de kommes i dejen, for at sikre sig at de blir helt færdige under stegningen.
1-2
fint
hakket
grønne
chilier
– kan
undlades
hvis
man
ikke
ønsker
dem
for
stærke
2
spsk
frisk
hakket
koriander
2
dl
vand
Olie
til
stegning
-
Kikærtemelet
blandes
i
en
skål
med
vand
til
det
bliver
til
en
fast
men
ikke
for
tyk
masse.
Tilsæt
herefter
alle
de
øvrige
ingredienser.
Dejen
skal
dække
det
hele.
Tilsæt
evt.
mere
kikærtedej
eller
vand,
hvis
dejen
er
for
tyk
eller
alt
for
tynd.
Olie
opvarmes
i
en
dyp
gryde
(en
friture
kan
også
anvendes).
Kom
1
spsk.
af
blandingen
ned
i
den
opvarmet olie.
Herefter
nedsættes
varmen
til
lidt
over
jævn,
så
kartoflerne
steges
igennem
uden
at
dejen
udenom
brændes
på.
Vendes
undervejes
og
steges
til
de
er
gyldne
og
sprøde.
Kommes
efterfølgende
på
køkkenpapir
til
de
er
afkølet.
Serveres
med
chutney,
evt.
sur/sød
sovs
og
et
stort
glas
kølig
cola
til.
Velbekommen
Tip:
Der
kan
anvendes
pomfritter i
stedet
for
kartofler,
vær
da
varsom
med
mængden
af
vand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar